2015. október 20., kedd

Dan Iamandi, a romány Luis de Funes folytatja a harcot





"Hargita megyei Csendőrség

 A Csíkszeredai Bíróság részére

Fellebbezés

 Alulírott Hargita megyei Csendőrség, Iamandi Dan képviseletében,

Fellebbezéssel élünk a bíróság 1885 sz. 2015.06.04-i végzése ellen, kérvényezzük, hogy a fellebbezést továbbítsa az illetékes törvényszéki képviseletre, valamint hogy az elfogadja a fellebbezést, és módositsa a végzést oly módon, hogy elfogadja a 2015.01.09-án kelt JO 0559296 sz. büntetőjegyzőkönyvet teljes egészében.

Tényállás:

Nevezett végzés részben elfogadta Csibi Barna fellebbezését a büntetőjegyzőkönyv ellen, és a pénzbírságot figyelmeztetésre módosította, arra hivatkozva, hogy a szóban forgó kép sötétedéskor lett kihelyezve, és nagy valószínűséggel senki sem látta, a ténymegállapító csendőrökön kívül.

A Tisztelt Törvényszék tudomására hozzuk, hogy 2015.01.08-án, Csíkszeredában, a Majláth Gusztáv Károly térre, az engedélyező bizottság engedélyezett egy megemlékezést a "nagyenyedi mészárlásra", Csibi Barna szervezésében.

Ez alapján Csibi Barna meg is jelent a helyszínen, ahol egy öt perces egyeztetést tartott a csendőrökkel, a rendezvény során kiállítandó anyag kapcsán. Megmutatta ezeket a csendőröknek, de a nevezett plakát nem volt ezek között található. Mi több, a kérdésre, hogy fog-e más propagandaanyagokat is használni a rendezvény során, nemmel válaszolt.

17.00 órakor sor került a rendezvényre, és 17.40-kor, mikor lejárt volna a rendezvény, Csibi Barna kiállított egy képet, amely Avram Iancut ábrázolta, valamint a következő feliratokat: Tömeggyilkos, Népirtó, lefényképezte ezt, majd sietve elpakolta.

Figyelembe véve, hogy a rendezvény megemlékezésként volt engedélyezve, valamint a kihágást elkövető az utolsó pillanatban megváltoztatta a rendezvény célját, egy tiltakozássá alakítva azt, amelyre viszont nem volt engedélye, nevezett Csibi Barna, 1000 lejre lett megbírságolva.

A kihágást elkövető személynek nem ez az első esete, valamennyi alkalommal, amikor rendezvényt szervez, kihágást követ el, és ez alkalommal is egy saját célt követett, amely célt az internetes naplóján eképpen rögzített is: "Ugyan a polgármester csak a rendezvény előtt egy órával állította ki az engedélyt, de sem ez, sem a -25 fok nem tarhat vissza attól, hogy jól tökönrúgjam az oláh államot, ha már egyszer lehet."

Felhívjuk a tisztelt Törvényszék figyelmét, hogy a cselekmény büntetlenül hagyása veszélyes előzményt teremt a rend és közbiztonságra nézve.

Kérjük, hogy a büntetés pénzben kifejezhető legyen, hogy az elkövetőt így tudjuk visszaterelni a törvényes előírások betartásához. Egy figyelmeztetés ezt a szerepet nem tudná betölteni, az elkövető ugyanis már nem az első ilyen tettet hajtja végre (lásd a csatolt dokumentumok).

 Kérjük a pénzbírság kiszabásának megtartását.

Aláírás: Dan Iamandi felügyelő."

Kapcsolódó:
A nagyenyedi vérengzésre emlékeztek Csíkszeredában (ruszinkarpatalja.blogspot.com)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése