2017. június 19., hétfő

Hágába a párizsi vérdiktátummal! - elkezdődött a 30 aláírás kigyűjtése a kérdésnek a NVB-hoz kerüléséért

Szombaton Kétpón, a kitűnő hangulatú, a kétpói Nagy Magyarország téren rendezett Betyárételfőző Fesztiválon került sor az első aláírások összegyűjtésére annak a népszavazási kezdeményezésnek a támogatására, amelyet a Székelyek Világszövetsége kíván a Nemzeti Választási Bizottság elé vinni, és amely kérdés így hangzik:

"Akarja-e Ön, hogy Magyarország a Hágai Nemzetközi Bíróságon kérje az 1947. évi XVIII törvény által becikkelyezett párizsi békeszerződés semmissé nyilvánítását arra hivatkozva, hogy az sérti a magyar, a székely és a ruszin népnek az 1976. évi 8. törvényerejű rendelettel becikkezett Polgári és Politikai Jogok Nemzetközi Egyezségokmánya 1. rész 1. cikk. 1. pontjában leszögezett önrendelkezési jogát?"

Az aláírágyűjtés során Kalapács Józsefet, a népszerű rockénekest és Varga Miklóst, az igazi Európa-himnusz szerzőjét és énekesét is megkérdeztük ezzel kapcsolatos álláspontjukról, a válaszukat természetesen adatvédelmi okokból nem hozzuk nyilvánosságra, álljon itt azért egy kis ízelítő a két magyar bárd életművéből:





Kapcsolódó: Népszavazási kezdeményezés a párizsi békediktátumnak a Hágai Nemzetközi Bíróságon a magyar állam által történő megtámadásáról (ruszinkarpatalja.blogspot.com)
Kétpói Betyárételfőző Fesztivál a Facebookon

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése