2018. február 14., szerda

A Székelyek Világszövetsége Facebook borítókép akciója - Székelyföld nem Románia!

"Kérjük kedves Csoporttagjainkat, hogy tegyék ki szolidaritásuk jeléül és tiltakozásképpen az ellen, hogy a román igazságszolgáltatás kettős mércét használ, az alábbi képet legalább 15 napig.

 A Székelyek Világszövetsége felháborodását fejezi ki a Román Állam magyarellenes és székelyellenes cselekedetéért, miszerint Csibi Barnát a Székelyek Világszövetsége alapító tagját négy év felfüggesztett börtönre ítélte a román hatóság, mivel a szabad véleménynyilvánítás jogával élt és ki merte mondani azt, hogy,,Székelyföld nem Románia!,, - vagy véleményt mert mondani egy olyan román nemzeti hősnek kikiáltott tömeggyilkosról, mint Avram Iancu.

A Román Államot elítéljük a székelység elleni támadásaiért, a szimbólumaink üldözéséért és az anyanyelvünk használatának korlátozásáért, székely hazafiak meghurcolásáért. A szólásszabadság megilleti Csibi Barnát is és egyértelműen a Csibi Barna által elhangzottak véleményünk szerint nem lépik túl a véleménynyilvánítás szabad jogát!"



Kapcsolódó:
Ettől arrafele a "Székelyföld nem Románia" szlogen is, de a Nagy Magyarország ábra is végérvényesen és visszavonhatatlanul börtönt ér. Hacsak nem segítetek kivinni az ügyet Strasszburgba. (Ruszin Kárpátalja)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése