2018. március 8., csütörtök

És mégis léteznek a székelyek - figyelmeztetésben részesítették az ezt tagadó Razvan Rotarut, nyilvánosan bocsánatot kell kérjen

Az Országos Diszkriminációellenes Tanács, a feljelentésemre hozott 12 oldalas válaszában írásbeli figyelmeztetésben részesítette Razvan Rotaru szociáldemokrata párti román parlamenti képviselőt, valamint nyilvános, valamelyik közéleti lapban történő írásbeli bocsánatkérésre kötelezte őt, mivel 2017 november 6-án, egy sajtótájékoztató alkalmával nyilvánosan kifejezte azt a véleményét, hogy szerinte nem léteznek székelyek, és nincsen Székelyföld sem, csak Hargita, Kovászna és Maros megye. Haller István tanácstag különvéleményében kifejezte, hogy a cselekmény súlyosságára való tekintettel helyénvalóbb lett volna 2000 lej pénzbírságra kötelezni a képviselőt. 

A tanács indoklásában számos érvényben lévő jogszabályra, köztük a Politikai és Civil Jogok Nemzetközi Egyezségokmányára, a Koppenhágai Konferencia Határozatára, a Nemzeti Kisebbségek Keretegyezményére, valamint a romániai diszkriminációellenes jogszabályra is hivatkozik, valamint bizonyítékként figyelembe veszi, hogy hivatalosan is létezik 1665 székely Romániában.













Kapcsolódó:
Az oláh Razvan Rotaru szerint nincsenek székelyek - lássuk, mit gondol erről az Országos Diszkriminációellenes Tanács (Ruszin Kárpátalja)

1 megjegyzés:

  1. Addig kell vonulgatni, énekelni nekik, amíg kénytelenek lesznek belátni, hogy igenis, vannnak székelyek és létezik Székelyföld!

    VálaszTörlés