2021. április 28., szerda

Géncsendesítés vagy génkiütés lehet-e az mRNS tehnológia? Az EMMI szerint ez nem közérdekű adat


Az Egészségügyi Tudományos Tanács Humánreprodukciós Bizottsága sietve átutalta a géncsendesítésre illetve génkiütésre vonatkozó közérdekű adatigénylésemet az Emberi Erőforrások Minisztériumának (EMMI). Ez utóbbi hatóság pedig, arra hivatkozva, hogy a kért adat nem közérdekű adat, elutasította az igénylés megválaszolását. 

A géncsendesítés és a génkiütés in vivo célzott génmódosításnak számít, tehnológiájuk nem közvetlenül a sejtmagot és a DNS-t célozza, hanem kifejezetten a hírvivő, messzenger RNS-eket rombolja le és/vagy programozza át, ezáltal a génexpressziót akadályozza meg. 

A Humánreprodukciós Bizottság felé irányzott adatigénylésemben arról kértem információt, hogy a jelenleg alkalmazott, mRNS tehnológiájú, az újnátha ellen alkalmazott ún. "COVID-19 vakcinák" hatásmechanizmusa nem vezet-e géncsendesítéshez illetve génkiütéshez. 





Szerk. megj.: Annak ellenére, hogy az egészségügyi törvény egyértelműsíti a teljes körű és a páciens igényei szerinti tájékoztatás kötelezettségét egészségügyi beavatkozásokat megelőzően, kimondható, hogy az egészségügyi és egyéb hatóságok a tavaly kirobbant "járvány" botrány egész ideje alatt rendszeresen visszautasítják a közérdekű, a "járvány" kezelésével kapcsolatos adatigényléseket. 

Kapcsolódó:

A biokémia és molekuláris biológia alapjai. Célzott génmódosítás in vivo: génkiütés és géncsendesítés (regi.konyvtar.hu) 

Újabban a túléléshez már genetikusnak is kell lenned - a Humánreprodukciós Bizottságot kérdezem, hogy az mRNS injekciók nem-e géncsendesítés, esetleg génkiütés (ruszinkarpatalja.blogspot.com)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése