2022. január 16., vasárnap

Virradat! Nem a kötelező kovioltásra! - Mi hazánk lakossági fórum Kisvárdán és Vásárosnaményban

Január 14-én  Kisvárdára és Vásárosnaményba is ellátogatott Toroczkai László, a Mi Hazánk Mozgalom Párt miniszterelnökjelöltje és Apáti István, a párt országgyűlési képviselője, hogy a párt szimpatizánsaival, a helyi lakossággal találkozzon. A fórumokon a párt választókerületi képviselőjelöltjei, Perdiák János kisvárdai és Bertsik Mihály vásárosnaményi kerületi képviselőjelölt is bemutatkoztak. 

A kisvárdai fórumnak a Kisvárdai Várszínház és Művészetek Háza, a vásárosnaményi fórumnak pedig az Eötvös kúria adott otthont. 

Mindkét lakossági fórumon számos résztvevő jelent meg, a fórumokon Toroczkai vázolta pártja elképzeléseit a legfőbb, a magyar közéletet érintő kérdésekben, majd interaktív kérdezz-felelek alakult ki, számos, inkább a helyi közösséget érintő probléma vetődött így fel. 

Legfőbb, és mindannyiunkat érintő közéleti téma természetesen a Toroczkai által csak kovid-diktatúrának nevezett egészségügyi helyzet volt, ez került legrészletesebben boncolásra. A párt erre vonatkozó álláspontját egyébként a kisvárdai fórum bejáratnál kihelyezett megállítótábla is egyértelműsítette:

 


Toroczkai őszintén tárta elénk, hogy például az ő esetében milyen kényszerhelyzeteket teremt az újvilágrend, mikor keserűen mesélte, hogy a lánya az apai intelem ellenére is be akarja magát oltatni az ún. "kovid" ellen, mert úgy érzi, másképp veszélybe kerül az iskolai érvényesülése.  Bevallhatjuk, hogy politikust nem túl gyakran hallunk ilyen élethelyzetekről beszélni, hétköznapi embereket azonban rengeteget. 

A miniszterelnök-jelölt beszélt továbbá pártja Virradat programjáról, kiemelve, hogy amíg a gőgös Fidesz, mikor a pártprogramról kérdezik, csak annyit válaszol, hogy "folytatjuk", a balliberális tömb többnyire idegen "szakértőkkel" irat pártprogramot az utolsó pillanatban, addig a harmadik utas Mi hazánk lakossági kommunikációval és kemény munkával alkotta meg a kötetnyi "Virradat" programot. 

A Virradat program része például, az előadás alapján, 700 olyan, állami tulajdonban lévő feldolgozó élelmiszeripari vállalat létrehozása, amely az ország legnagyobb kincse, a mezőgazdasági alaptermékek helyben való feldolgozására szakosodik, ezáltal állami munkahelyeket teremtve, termelő munkát folytatva és nem utolsósorban egy normális profitot is termelve az államkasszának, erősítené a magyar gazdaságot. 

Toroczkai rekordméretű államadósságról is beszélt, amiről nem szól a kormánymédia, de az ellenzéki is inkább hallgat, és amit a következő kormány fog örökölni. Toroczkai azt is megjegyezte, hogy ennek az idén április 3. utáni kormánynak nem jósol túl fényes jövőt.

Felhívta a figyelmet, hogy a szép beszéd helyett inkább cselekvő nacionalista front, azzal, hogy mindig ugyanazt képviseli következetesen, és nem változtatja retorikáját annak függvényében, hogy éppen mi a népszerű politikai trend, kivívott magának egy társadalmi megbecsülést. Ha ezt közfelhatalmazássá tudja alakítani a soron következő választáson, és bejut a magyar parlamentbe, akkor, ha megakadályozni nem is tudja azt a katasztrófát, amelybe a magyar állam az eddigi vezetés alatt rohan, de lassítani tudja azt, és egy következő, akár előrehozott választáson már bizony kormányváltó erővé válhat.

Érintőlegesen az alaptörvény érvénytelenségének kérdése, a parlamenti berendezkedés alsó és felső házassá tétele és a civil szféra valamint a külhoniak parlamenti képviselete is szóba került. 

Apáti István a helyi jellegű problémák közül kiemelten a Kárpátaljáról érkező, Magyarországon nagy nyugdíjakat, egyéb előnyöket kapó fidesz szavazók problematikáját nacionalistához méltóan értelmezte. Elmondta, hogy nem szabad beleszaladjunk ebbe a háttérhatalmi csapdába, amely magyart a magyarral szembefordíthat, gyűlöletet hinthet el közöttük. 

Perdiák János kisvárdai jelölt azt szorgalmazta, hogy magát a probléma gyökerét, a kétállami szerződést kéne megtámadni, amely egyáltalán lehetőséget ad arra, hogy olyan kárpátaljaiak, akik nem Magyarországot szolgálták, esetleg magyarul sem beszélnek, itt vehessék fel a helyiekéhez képest nagy nyugdíjukat, és ezáltal nem mellesleg elkötelezett kormánypárti szavazókká váljanak.  

A fórumokon nemzeti radikálisok, helyi civilek, gazdák, oltatlan, és ezért intézményeiktől eltávolított katonák, egészségügyisek és pedagógusok egyaránt résztvettek, többen hozzászólásaikban hangot is adtak problémáiknak.  

A vásárosnaményi fórumon a Magyar Önvédelmi Mozgalom, a Magyar Igazság és Élet Pártja pedig mindkét fórumon képviseltette magát. 

Virradat program részletesen:

 


Fórumok, képgaléria:














Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése