2023. augusztus 3., csütörtök

Jogokat üveggyöngyért - a beregszászi polgármester azért nyalta telibe Zselé hátulját, mert az a szilveszteri beszédében állítólag magyarul is megszólalt

Úgy rajongták körbe, Babják Zoltánnal, Beregszász polgármesterével az élen a város lakói a gyarmatra látogató kazár Zelenszkijt, mint anno a spanyol konkisztádorokat az aztékok, akik azt hitték, hogy Ketzalkóatl, a szakállas kígyóisten tért vissza közéjük.


Babják a Facebook oldalán posztolta ki áhítattal, hogy Zelenszkij az első ukrán elnök, aki magyarul is szólt újévi köszöntőjében. Igaz, más jót nem is posztolhatott, mert Zelenszkij nevéhez a kárpátaljai magyarság irányába egyetlen más nemes gesztus sem fűződik, csupán a parttalan, erőltetett ukrán fasiszta szemléletmód, az ukrán nyelvtörvény, egy kilátástalan, az országot nyomorba döntő, és nem utolsó sorban teljesen igazságtalan, hódító háborús vergődés több nyugat-oroszországi megyéért és a Krímért. 

Szerk. megj.: inkább arról az emberiesség elleni bűncselekményről kellene beszélni, hogy magyar férfiakat akarna elhurcolni az ukrán bábállam egy olyan háborúba ágyútölteléknek, amelyben egyikük sem kíván résztvenni. Az így kényszerhelyzetbe hozott kárpátaljai magyarok tehát inkább elmenekülnek otthonról, mentve a puszta életüket, azonban ezáltal Kárpátalja magyarlakta települései gyakorlatilag kiürülnek, szabad prédául az ukrán menekültáradatnak, akik jórésze Kárpátalján kíván maradni. Ez egy klasszikus húzás az etnikailag homogén területek etnikai összetételének megváltoztatásához, láttuk ezt már a Délvidéken is.  

Persze ilyenről képmutatásában sem a hivatalos magyar, sem a hivatalos kárpátaljai politikum nem beszél, mert nem ildomos. 

Kapcsolódó:

Rajongói üdvözölték a tömeggyilkos Zelenszkijt Beregszászban - köszönetet skandált neki a sok stockholm szindrómás (ruszinkarpatalja.blogspot.com)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése