2023. szeptember 14., csütörtök

A beregi Döbrögi a NAIH megkereséseit sem méltatta válaszra a lónyai híd ügyében



Tilki Attila, az ún. "fiatal demokraták" vásárosnaményi körzeti képviselője nem méltatta válaszra azt a közérdekű adatigénylésemet, amelyben a lónyai híd megvalósulásának eddig elért fázisairól kérdeztem őt. 

Itt meg kell jegyezni, hogy a lónyai lakosok által, de a környék összes lakosa által is hőn óhajtott, Lónyát és Tiszamogyoróst összekötő és ezáltal Lónyát, de akár a lónyai határátkelőn keresztül egész Kárpátalját Kisvárdával és Mándokkal vagy akár Záhonnyal összekötő híd csak kampányszlogenként szerepel a magát talán Lónyai Menyhért reinkarnációjának álmodó, újgrófként affektáló fideszes kommunikációjában, választások után mindig kényes csend övezi a témát, amely csendet csak a következő választási lárma töri majd meg. 

A gőgös álarisztokrata azonban nem csak nekem, de a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnak (NAIH) sem válaszolt, annak többszöri megkeresésére sem. A hatóság erről a kivizsgálási kérelmem eredményét közlő levélben tájékoztatott, és azt javasolja, hogy élve a törvény adta lehetőségeimmel, akár perrel is kényszerítsem ki a választ. A hatóság lepapírozta, hogy a gőgös fideszes fittyet hány a törvényre, és akadályozza egy hatóság munkáját, viszont más lehetőséget a törvény nem biztosít a NAIH részére, hogy kényszerítse a magát a törvény felett állónak képzelő újgrófot a törvény előírásainak betartására, azaz egy közérdekű adatigénylés határidőben történő megválaszolására. 

A NAIH azt is javasolja, hogy akár a közvélemény előtti nyomásgyakorlási eszköznek is használjam fel a levelüket, ez mellett döntöttem tehát. 



Kapcsolódó:

Tilki Atillát kérdezem, hogy akkor hogy is van a lónyai híddal (ruszinkarpatalja.blogspot.com)

Nem kell sem az áljárvány, sem a háború, híd kell a Tiszán - a lónyai Tisza-hídért tüntetett a Mi Hazánk a kampányhajrában (ruszinkarpatalja.blogspot.com)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése