2024. május 5., vasárnap

Totális megfigyelési rendszer kínai mintára? Van ott még egy megállapodás Kínával, amit szintén nem vert nagy dobra Pintér


Közérdekű adatigénylésben fordultam Pintér Sándorhoz, a magyar belügyminiszterhez, arra vonatkozó adatokat kérek ki tőle, hogy van-e még egy megállapodás a kínai belüggyel, a közös magyar-kínai járőrszolgálatra vonatkozó megállapodások kívül. 

A baloldaldi sajtóban ugyanis felröppent a hír, Hadházy Ákos liberális képviselő nyomozása alapján, hogy létezik még egy kínai-magyar belügyes megállapodás, amelyről a magyar lakosságot nem igazán tájékoztatta Pintér belügyminisztériuma, és ez a megállapodás akár teljeskörű köztéri kamerarendszeres, arcfelismerős, mobil applikációs totális megfigyelési rendszer telepítésére és üzemeltetésére is vonatkozhat, mint amilyen Kínában már működik. 

Ennek a második megállapodásnak a szövegét kértem ki mihazánkosként, továbbá az iránt is érdeklődöm, abban az esetben, ha nem adnák ki a megállapodás szövegét, hogy abban van-e előírás teljeskörű köztéri kamerarendszeres, arcfelismerős, mobil applikációs, totális megfigyelési rendszer telepítésére és üzemeltetésére vonatkozóan.

Valamint kikértem azt is, hogy a megállapodásban szerepel-e bármiféle tábor létrehozása, mivel ugye a kínai kommunisták előszeretettel táboroztatják például az ujgurokat vagy a kommunizmussal nem annyira szimpatizáló más kínaiakat. 

Kapcsolódó:

Itt a belügy tájékoztatása a Kínával kötött rendészeti megállapodásról, amilyet szerintük a Medgyessy-kormány is kötött (rtl.hu) Hadházy Ákos két szerződést talált a kínai rendőrökről, az egyik szerinte ijesztő (index.hu)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése