2016. február 16., kedd

Egyesülés kell, egyesülést kaptok - Bogdan Diaconu pártja, lássuk, rasszista-e

Feljelentést tettem a Legfelsőbb Semmítőszék mellett működő ügyészségen a Bogdan Diaconu vezette Egyesült Románia Párt Nagy-Romániát tartalmazó logója és a politikai eszmerendszerében leszögezett Besszarábiával való egyesülés eszméje miatt, fasiszta, rasszista és idegengyűlölő eszmék internetes terjesztése vádjában. 

A feljelentést az ellenem folyó büntetőeljárásra, valamint egy, ellenem már meghozott végleges bírósági végzésre alapozom, a "Székelyföld nem Románia" és Románia térképének ábrázolása Erdély nélkül pólófeliratok tárgyában, amely kimondja, hogy noha ezek az eszmék közvetlen módon nem, de közvetve igenis rasszista, fasiszta és idegengyűlölő eszmék, mert a határok radikális megváltoztatására vonatkoznak. 

Mivel a végleges bírósági végzés kimondja, hogy a határok radikális megváltoztatása idegengyűlölő eszme, kértem ennek megállapítását a fenti cselekményekre is, ugyanis azok is a határok radikális megváltozatatására irányulnak, valamint kértem a párt feloszlatási eljárásának kezdeményezését is. 

A jogi kísérlet lényege, hogy kimutassa, mekkora diszkrimináció és kettős mérce uralkodik a román terrorállam gazságszolgáltatásában, mert nyilván nem fogják sem bíróság elé küldeni, sem feloszlatni a pártot. Viszont ennek megmagyarázása azért alaposan meg fogja izzasztani őket.













"A Legfelsőbb Semmítőszék mellett működő Ügyészség részére

Feljelentés

Az Egységes Románia nevű jogi személy hivatalos honlapján, www.partidulromaniaunita.ro, a nyitóoldalon megjelenik a jogi személy logója, ami egy történelmi személyiség arcképe mellett Románia térképét is tartalmazza, Moldva Köztársaság térképével megnövelve.

A www.partidulromaniaunita.ro/doctrina oldalon, ahol a jogi személy politikai eszmeisége van feltüntetve, első bekezdés, utolsó mondat így hangzik: "A terület védelme és a Besszarábiával való újraegyesülés alapelveket jelentenek."

Ugyanakkor, a 2015.10.02-én kelt vádiratában a A Legfelsőbb Semmítőszék mellett működő Ügyészség ügyésze, Romulus Dan Varga elrendelte nevezett Csibi Barna büntetőbíróság elé állítását  rasszista, fasiszta, idegengyűlölő eszmék terjesztése vádjával, bármilyen eszközzel, nyilvánosan elkövetve, a 2002 évi 31.sz. sürgősségi kormányrendelet 5, cikk előírásai szerint (a rendeletet a 2006 évi 278 sz. tövény módosította). Eszerint nevezett, célja elérése érdekében aktívan használta az internetes felületeket, úgymint Youtube, Rutube, Flickrs, személyes webnaplók, ezeken a felületeken reklámozva trikóit, amelyek a Székelyföld nem Románia feliratot tartalmazták, népszerűsítve az ábrát és egyértelműsítve a kereskedelmi szándékot.

A 2013 évi 873. sz, az 5864/25/2012 iratcsomóban, amelynek tárgyát a Romániát Erdély területe nélkül ábrázoló tárgyak forgalmazása és a "Székelyföld nem Románia" szlogen használata képezte,  a Csíkszeredai Bíróság által hozott végleges bírósági ítélet, amelyre a vádirat is alapoz, a 4. oldalon a következőket határozza:
A bíróság szerint a vádlott véleménye, miszerint a szóban forgó eszmék politikai és területi vonatkozásúak, hibás. Mégha a forgalmazott tárgyak némelyike nem is fejez ki egyértelműen szélsőséges nacionalizmust vagy idegengyűlöletet, ezek az eszmék közvetve a politikai és területi kérdések megoldására tett javaslatokból származnak, ilyen a határok radikális módosítása.

Az Emberi Jogok Európai Bíróságának a tárgyban hozott döntései értelmében, egy megkülönböztetés akkor válik hátrányos megkülönböztetéssé, amikor létrejön két hasonló vagy azonos helyzet, amelyet különbözőképpen kezelnek, anélkül, hogy ez a megkülönböztetés objektíven és értelmezhetően megalapozott lenne. Az Emberi Jogi Bíróság állandó jelleggel úgy határozott, hogy ahhoz, hogy ez a hátrányos megkülönböztetés megvalósuljon, különböző személyek azonos vagy összehasonlítható helyzetben az egyikre nézve hátrányosan vannak kezelve, és ez a mód nincs alátámasztva semmilyen objektív és egyértelmű indokkal.

Eszerint tehát kérem az Ügyészséget, hogy az Európai Emberi Jogok Bíróságának joggyakorlata valamint a 2000 évi 137 sz., a hátrányos megkülönböztetésre vonatkozó kormányhatározat előírásai értelmében, anélkül, hogy egy súlyos hátrányos megkülönbözetést kövessenek el, állapítsák meg:

1. Az Egységes Románia Párt logója legalább egy rasszista, fasiszta, idegengyűlölő eszmét tartalmaz, amely eszme számítógépes rendszeren van nyilvánossá téve, ez a tett külön bűncselekményként van meghatározva a 2002 évi 31. sz sürgősségi kormányrendelet legújabb módosításaiban, éspedig Románia térképe, Moldva Köztársaság térképével megnagyítva

2. Az Egységes Románia Párt eszmerendszerre legalább egy rasszista, fasiszta, idegengyűlölő eszmét tartalmaz, amely eszme számítógépes rendszeren van nyilvánossá téve, ez a tett külön bűncselekményként van meghatározva a 2002 évi 31. sz sürgősségi kormányrendelet legújabb módosításaiban, mégpedig Besszarábia és Románia újraegyesítésének eszméje a párt alapdokumnetumának számító alapelvei között.

Ha a "Székelyföld nem Románia!" eszme alulírott kifejezésében rasszista, fasiszta, idegengyűlölő eszme az Ügyészség ügyészei szerint, és egy végleges bírósági végzés is kimondja, hogy Románia térképe, Erdély területével csökkentve, valamint a "Székelyföld nem Románia" eszme rasszista, fasiszta és idegengyűlölő eszme, akkor Románia térképe, Moldva Köztársaság térképével felnagyítva, valamint Románia és Besszarábia egyesülésének üzenete is rasszista, fasiszta, idegengyűlölő eszmének kell minősüljön.

"Mégha a forgalmazott tárgyak némelyike nem is fejez ki egyértelműen szélsőséges nacionalizmust vagy idegengyűlöletet, ezek az eszmék közvetve a politikai és területi kérdések megoldására tett javaslatokból származnak, ilyen a határok radikális módosítása." (idézet a fent említett végleges bírósági végzésből). A végzés nem csak a határok csökkentését írja elő módosításként, mint rasszista, fasiszta és idegengyűlölő eszme, ebben az értelemben azok növekedése is módosítás.

A feljelentés tárgyát képező üzenetek szintén Romániára vonatkoznak, valamint egy szomszédos, szuverén, független állam területére, ilyenképpen kifejezve az illető állam szuverenitása és függetlensége feloldásának óhaját, területének elfoglalását és bekebelezését, sőt, egyáltalán nincs pontosítva, hogy ezt nemzetközi agresszió árán kívánják-e elérni avagy sem. Az "egyesülés" fogalma egyértelműen Moldva Köztársaság függetlenségének és szuverenitásának feloldását jelenti, és Románia közigazgatásába való betagolódást.

 Ez az üzenet nem járul hozzá egy egészséges társadalomfejlődéshez, gyűlöletre és erőszakra uszít nemcsak egy kisebbség, hanem egy egész szuverén állam, Moldva Köztársaság lakossága ellen. Megszegi ugyanakkor a nemzetközi szerződéseket és előírásokat, valamint Románia Alkotmányát, amely a 20. pontban kimondja a nemzetközi szerződések elsőbbségét.

Kérem az elkövetők beazonosítását, ellenük büntetőeljárás foganatosítását rasszista, fasiszta, idegengyűlölő eszmék számítógépes rendszeren való nyilvánossá tétele vádjával, ez a tett külön bűncselekményként van meghatározva a 2002 évi 31. sz sürgősségi kormányrendelet legújabb módosításaiban, az Egyesült Románia Párt hivatalos honlapján keresztül.

A 2003 évi 14 sz. a politikai pártokról szóló törvény 46. cikk b) pontja értelmében, amely kimondja, hogy egy párt akkor oszlatható fel bírósági úton, ha:

b) mikor a párt céljai illetve tevékenysége törvényellenes vagy a közrenddel ellentétessé vált.

Kérem az Ügyészséget, hogy kezdeményezze az Egyesült Románia Párt elnevezésű jogi személy feloszlatási eljárását az illetékes bíróságon.


Kérem, amennyiben van rá lehetőség, jelen feljelentés megoldását Romulus Varga Dan ügyészre bízni, ő nagy jártasságra tett szert a rasszista, fasiszta, idegengyűlölő eszmék terjesztése bűncselekményének terén, ismeri jelen feljelentés alapjául szolgáló bírósági végzést is, ugyanakkor egy esetleges hátrányos megkülönböztetés esetén a felelősségrevonás is könnyebben megvalósítható lenne.

 Csibi Barna

 Csatolmányok

- A Legfelsőbb Semmítőszék mellett működő Ügyészség a 2015.10.02-én kelt vádirata
-2013 évi 873. sz, az 5864/25/2012 iratcsomóban a Csíkszeredai Bíróság által hozott végleges bírósági ítélet
-www.partidulromaniaunita.ro oldalról származó képek"

Kapcsolódó:

ÚJABB TRIANONNAL LECKÉZTETNÉ MAGYARORSZÁGOT BOGDAN DIACONU (alfahir.hu)
Máté András Levente nem tart a magyarellenes tervezettől (kronika.ro)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése