2022. április 24., vasárnap

Fellélegeztél, azt hitted, vége? Rossz hírem van, nemzetközi jogi keretet dolgoznak ki éppen, hogy mindenkit leolthassanak, ahányszor csak akarnak

 Az Európa Tanács saját honlapján tájékoztat arról, hogy 2022 március 3-án zöld utat adott egy olyan nemzetközi tárgyalássorozatnak, amelynek célja egy mindenkire kötelező érvényű nemzetközi jogi szerződés megvalósítása, amely a járványok megelőzését, a járványügyi készültséget és a védekezést szabályozza. 


Az Európa Tanács a tájékoztatóban vastagon szedi, azaz kiemeli, hogy mit is jelent egy nemzetközi szerződés, vagyis azt, hogy a nemzetközi szerződés egy olyan eszköz, amely a nemzetközi jog szerint minden részes államra kötelező érvényű. 


Ez a kidolgozás alatt lévő nemzetközi szerződés, amelynek a munkamenet szerint idén augusztus 1-én lesz a következő ülése, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) által kezdeményezett nemzetközi szerződés. 

A WHO 2021 december 1-én harangozta be, hogy alapokmányának 19. cikke értelmében kezdeményezi egy nemzetközi jogi szerződés megvalósítását, amely a járványok megelőzését, a járványügyi készültséget és a védekezést szabályozza.


Kapcsolódó:

Új járványtól és kísérleti oltástól nem kell félnetek jó lesz ha mindenki egyetért én nem ellenzem – Szakács Árpád írása az Erdély.ma portálnak (erdely.ma)

An international treaty on pandemic prevention and preparedness (consilium.europa.eu)

World Health Assembly agrees to launch process to develop historic global accord on pandemic prevention, preparedness and response (who.int)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése