2022. április 3., vasárnap

Eltávolítható matricákkal le lehet takarni metrómegállót jelző táblát, az nem rongálás és nem is megtévesztő jelzés, a rendőrség szerint

Elutasította a Bajza utcai metrómegállót jelző tábláknak az eredeti feliratot eltakaró "Ukrajna" felirattal való ellátása miatt a "Magyar Művészek Ukrajnáért" csoport ellen tett feljelentésemet a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

A rendőrség álláspontja szerint eltávolítható matricával lettek leragasztva ezek a táblák, tehát a rongálás tényállása nem áll fenn, mert nem keletkezett kár. 

Ugyanakkor a metrómegállót jelző táblák nem minősülnek közlekezdési jelzésnek sem, ezért a megváltoztatásuk nem alkalmas arra, hogy mások életét, testi épségét veszélyeztesse, így a cselekmény nem közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény.

Semmilyen más bűncselekmény elkövetésére utaló jelet sem tudott felfedezni a rendőrség ebben a cselekményben, teljesen jogszerűnek ítélve meg azt.



Kapcsolódó:

Rongálásért és közlekedés biztonsága elleni bcs.-ért tettem feljelentést a Bajza utcai metrómegállót "Ukrajna" feliratokkal beszennyező álművészek ellen (ruszinkarpatalja.blogspot.com)

1 megjegyzés:

  1. Értem. Akkor bármekyik nekünk nem tetsző utcatáblát átmatricázhatunk.
    Ezt jó tudni.

    VálaszTörlés