2022. március 25., péntek

Rongálásért és közlekedés biztonsága elleni bcs.-ért tettem feljelentést a Bajza utcai metrómegállót "Ukrajna" feliratokkal beszennyező álművészek ellen

Rongálás és közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény elkövetésének alapos gyanújával tettem feljelentést a Budapesti Rendőr-főkapitányságon, mert március 16-án arra lettem figyelmes, hogy az Oroszországi Föderáció Nagykövetsége előtti, budapesti közterületen a Bajza utcai metrómegálló felüljáróját jelző közlekedési táblán a "Bajza utca" feliratot áthúzták, és alája "Ukrajna" feliratot tettek. 





A Facebook (Meta) közösségi portálon maga Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere is posztolt az illető akcióról. Posztjából kiderül, hogy "művészek egy csoportja" még a metrómegállót jelző táblát is elfedték, és oda is "Ukrajna" feliratot helyeztek el.


A hvg.hu internetes portál pedig arról tudósít, hogy a "Magyar Művészek Ukrajnáért" elnevezésű csoport követte el mind a felüljárónál elhelyezett tábla mindkét oldalának átfeliratozását, mind a metrómegálló nevének eltakarását. 


Kapcsolódó:

Papír ukrán zászló, ukrán szalag - szemét és Ukrajnának átkeresztelt Bajza utca, így néz ki ma a budapesti orosz nagykövetség előtti közterület (ruszinkarpatalja.blogspot.com) 

Karácsony Gergely (facebook.com) 

Átnevezték az orosz nagykövetség melletti metrómegállót magyar művészek (hvg.hu)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése