2022. március 28., hétfő

Demonstráció a lónyai Tisza-hídért - a "Híd Kárpátaljáért" ne csak kampányszlogen legyen, hanem valóság!

 



Demonstrációt hirdet a vásárosnaményi körzeti Mi Hazánk Mozgalom a lónyai Tisza-híd építési munkálatainak elkezdéséért, miután a több éve kampányígéretek tárgyát képező híd, a lónyai lakosság egyik legfontosabb igénye még mindig nem valósult meg. 

A demonstráció helyszíne a lónyai Árpád út, Tisza út, Kossuth Lajos út útkereszteződésében található világháborús emlékmű előtti közterület, időpontja 2022 április 2, délelőtt 9.00-i kezdéssel. Felszólalnak Bertics Mihály, a Mi Hazánk Mozgalom vásárosnaményi körzeti parlamenti képviselőjelöltje, valamint Perdiák János, a párt kisvárdai körzeti jelöltje is. 

A több éve beígért híd építési munkálatainak elkezdése az utóbbi két év ún. "járványügyi" helyzete ürügyén került halasztásra, ez az ürügy azonban az új helyzetben megdőlni látszik, az ukrán válság idejére ugyanis hirtelen eltűnt minden járványügyi intézkedés. 

Az addig fél évekig ún. "járványügyi" okból zárva tartott, lónyai, tiszakerecsenyi magyart bótrágyi, haranglábi magyartól elválasztó lónyai határátkelőt hirtelen megnyitották a néger, indiai, afgán és egyéb, főleg a válság kezdetén tömegesen áramló "ukrán cserediákok" és a Dombászban elkövetett oroszellenes népirtás és az ukrán kormány apartheid politikája miatt jogosan fellépő, békefenntartó orosz hadsereg elől iszkoló nagyukránok előtt. 

Megállapítható, hogy az ún. "járvány" egy gombnyomásra működő jelenség, amely nem a közpénzen megvásárolt maszkok és vakcinák millióitól, se nem a méregdrága lélegeztetőgépektől függ, se nem az ún. "járványügyi" jogfosztásoktól, hanem egészen egyszerűen a politikai széljárástól. 

Ebben az esetben a több tízmillió maszk és vakcina, a lélegeztetőgépek helyett, úgy tűnik, mégiscsak a tiszai hídba kellett volna a közpénzt fektetni. 

Kapcsolódó:

Ez a maximum, amit egy online petícióból ki lehet hozni - Szijjártó közhelyeket pufogtat a lónyai határátkelő nyitásáról (ruszinkarpatalja.blogspot.com)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése