2022. március 7., hétfő

Nem álhírterjesztés azt hazudni a médiában, hogy Csollány Szilveszter oltatlan volt - a borsodi ember bezzeg felfüggesztettet kapott, mert tudományos vitában állást foglalt

Elutasította a szeretlekmagyarorszag.hu internetes portál ellen tett feljelentésemet a Budapesti Rendőr-Főkapitányság. A portál ellen álhírterjesztésért tettem feljelentést, mert szemrebbenés nélkül tolták a hamis propagandát arról, hogy Csollány Szilveszter oltatlan lett volna.

Feljelentésemben arra az jogesetre is hivatkoztam, amelyben egy borsodi illetőségű személyt jogerősen felfüggesztett börtönbüntetésre ítéltek azért, mert egy saját youtube videóban azt merészelte állítani, hogy nem létezik az ún. "koronavírus járvány". Úgy érveltem, hogy ha egy olyan tudományos tétel kifejezése, amely tudományos vita tárgyát képezi, kimerítette a rémhírterjesztés tényállását, úgy a sokkal nagyobb közönséget elérő víruspánikos portál tényszerűen, bizonyíthatóan hamis állításának terjesztése is ki kell merítse ugyanazt a tényállást.

Rövid indoklásában a rendőrség közölte, hogy álláspontjuk szerint a benapaszolt fél által közölt tény, valóságtartalmától függetlenül, nem befolyásolta vagy akadályozta meg a védekezés eredményességét, ezért a feljelentést elutasítják. 



Kapcsolódó:

Azt állították, hogy Csollány oltatlan, feljelentést tettem álhírterjesztésért (ruszinkarpatalja.blogspot.com)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése