2022. július 5., kedd

Istent játszunk - rendszerszinten avatkozik be az időjárásba a jégkármérséklő rendszer, se jég, se eső


Két hónapja nem volt egy normális eső Lónyán, a településen, ahol lakom. Aztán, aki keres, az talál alapon, a neten kutakodva jött szembe velem egy lehetséges oka ennek az elképesztő aszálynak. A jégkármérséklő rendszer, ami 2018 óta van üzembe helyezve és azóta valóban távol tartja a jeget, ami nem baj, viszont úgy tűnik, távol tartja tavasszal és nyáron az esőt is, ami viszont nagyon nagy baj. 

A jégkármérséklő rendszernek utánanézve rájöhetünk, hogy csodás véletlenként április 15-én üzemelik be minden évben, és pontosan azóta nincs eső sem. A közelben levő városban, Vásárosnaményban néha van eső, itt a faluban viszont semmi, a legkisebb, éppen alakulgató felhőre azonnal indul be az ezüst-jodidot a légkörbe juttató tiszakerecsenyi talajgenerátor. 

A legdurvább, hogy országos szinten mintegy 1000 talajgenerátorból álló, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara által működtetett, komplett, előre kitervezett és megvalósított rendszer ez az ún. "jégkármérséklő rendszer", persze az Agrárminisztérium közreműködésével, hogy is másképp.

A kovid két éve, az elmúlt két esztendő rámutatott, hogy ezek a "minisztériumok" készek az  újvilágrend népességcsökkentés érdekében bármit bevetni, egy tartós aszály előidézése, az élelmiszerárak égbe ugrása, és éhínség ennek egy újabb, igen hatékony receptje lehet. 

Mivel ezt nem csak én vetem fel, hanem több, az aszálytól károsult gazda is, akik petíciót is indítottak az ún. "jégkármérséklő rendszer" felszámolására, leszögezhetjük, hogy ugyan a hivatalos álláspont szerint "nincs bizonyíték", hogy az esőt is elűzi a talajgenerátor, és hogy azt kell nézni, hogy nincs jég, de a hatalomnak ezeket a kifogásait mi a kovid alatt betéve megtanultuk, és nem hisszük el. 


Esőernyő igen, jégháló igen, talajgenerátor nem! Nem vagyunk Isten, ne avatkozzunk bele legalább az időjárásba, szüntessük meg a jégkármérséklő rendszert!

Véleménycikk

Kapcsolódó:

Működésben az Országos Jégkármérséklő Rendszer (greendex.hu)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése