2022. július 12., kedd

Katások lázadása - több ezren tüntettek a kata törvény szigorítása ellen, néhány baloldali képviselő is feltűnt

Több ezer ember verődött össze a Kossuth téren a kata-törvény szigorítása ellen tiltakozva, a kisadózók ugyanis a kormánypárt legújabb ötlete alapján szeptembertől nem számlázhatnának jogi személynek, azaz önkormányzatoknak, egyesületeknek, cégeknek, és erről szavaznak a mai napon.

A rendezvény spontán tüntetés, flash mob, azaz szervező nélküli megmozdulás.

 

 A kata-törvény szigorítása természetesen újfent a magyar kisvállalkozókat, a középosztályt érinti, pontosan azt a réteget, amelyet a kamu plandémia alatt is agyongyötörtek mindenféle eszement korlátozásokkal, szabályozásokkal és brutális bírságokkal. 

A tüntetés szépséghibája, hogy azon baloldali politikusok is megjelentek, noha pl. a 2018-as választási kampány alatt ez a politikai irányzat eléggé egyértelműsítette, hogy hatalomra kerülése esetén megszünteti ezt a kedvezményes kisadózói formát úgy, ahogy van. Ennek tükrében a baloldali politikusok fellépése ezen a rendezvényen átlátszó, következetlen népszerűséghajhászás. 

Valamint ugyanezek a baloldali politikusok, noha ezen a tüntetésen az emberi jogokért aggódnak, például az oltásterror alatt egyáltalán nem álltak ki mondjuk az oltatlanok emberi jogaiért. 

A katás törvény parlamenti vitája során az ellenzék minden felszólalója kritizálta a kormánypárt tervezett módosításait, legélesebben Toroczkai László, a Mi Hazánk Mozgalom képviselője fogalmazott, szerinte ez "egy brutális támadás a magyar vállalkozókkal szemben", természetesen a globális tech cégeknek, a válság haszonélvezőinek megadóztatását követelte.  

A Mi Hazánk álláspontját egyébként Apáti István parlamenti képviselő még a tegnap leszögezte:

Kapcsolódó:

Kőkemény vita zajlik a katáról a parlamentben, miközben a tüntetők lezárták a Margit hidat (blikk.hu) Nagy felfordulás jöhet az adózásban, ha kormányváltás lesz (mfor.hu)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése