2022. július 12., kedd

Közérdekű adatigénylésben fordultam az Agrárminisztériumhoz, hogy szerintük a JEGER okozta-e az idei aszályt, mert egy 2018-as hírtévés hír szerint bizony képes rá

Egy 2018-as, a Hír TV-n megjelent riportban közölte Sebők István földrajztanár, hogy az Országos Jégkármérséklő Rendszer (JEGER) egyértelműen képes aszályt előidézni azáltal, hogy megakadályozza ugyan jégdarabok képződését a légkörben, viszont az esők kialakulásának első fázisát pontosan ezek a jégdarabok jelentik, ha ezek megszűnnek, nem tud elindulni az eső sem, ami aszályhoz vezet.  


Ez alapján a videó alapján fordultam közérdekű adatigényléssel az Agrárminisztériumhoz, adatigénylésemben a minisztérium hivatalos álláspontját kérem ki a fenti videóban vázolt elmélettel kapcsolatban. 

Azzal kapcsolatban is kérem az Agrárminisztérium álláspontját, hogy mivel magyarázható az a tény, hogy az országos botrányok következtében leállt a JEGER, és azonnal visszatért az eső, valamint, hogy azokban az országokban, ahol nincs JEGER, nincs aszály sem.

Továbbá az is érdekel, hogy amennyiben az Agrárminisztérium szerint is fennáll a lehetősége, hogy a JEGER okozta az idei aszályt, a mesterséges aszály okozta károkat ki fogja megtéríteni. 



Kapcsolódó:

Megfutottak a globalisták, leállították a talajgenerátorokat, visszatért az eső - a mesterséges aszály okozta kárt az Agrárügyi Minisztériumon kéne behajtani (ruszinkarpatalja.blogspot.com)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése