2022. július 4., hétfő

3,5 milliárd adófizetői forintka megy a galíciai színésznek - mi fizetjük pl. az ukrán közintézmények újjáépítését, ahol nem szólalhatunk meg magyarul


Orbán Viktor magyar miniszterelnök önkényesen, kormányrendeletben határozott három és fél milliárd forint vissza nem térítendő támogatás átutalásáról "Ukrajna újraépítésére", "a szolidaritás jegyében", tájékoztat a napi sajtó. 

Elmondhatjuk, hogy követhetetlen, érthetetlen és teljesen logikátlan a magyar kormány ukrán politikája (mert úgy tűnik, az elsöprő parlamenti többség is csak dísznek, körítésnek van Orbánisztánban, ahol több, mint két éve folyamatos rendeleti kormányzás van, azaz egy személy egy tollal a kezében azt diktál, amit akar, és 10 millió másik meg végrehajtja).

Ebben a magyar kormánypolitikában teljesen ismeretlen téma az ukrán-magyar alapszerződés, a szerződés gyakorlatilag minden pontjának megsértése az ukrán fél által, ismeretlen a kárpátaljai magyarok kálváriája, akik tömegesen kellett elmeneküljenek a katonai behívók elől, üresen hagyva a kárpátaljai falvakat, nem vetődik fel a fasiszta ukrán nyelvtörvény kérdése, nem vetődik fel a Dombászban az ukrán rezsim tudtával és irányításával elkövetett oroszellenes népirtás kérdése sem. 

Miért nem a Dombász, miért nem a sokat szenvedett Donyeck és Luganszk megyék felújítására küld Orbán több milliárt adóforintot a közös magyar kasszából? Mi van, ha én, magyar adófizetőként nem Kijevet akarom "újjáépíteni", hanem mondjuk a szakadár köztársaságokat?

Miért nem például a menekülésre kényszerült kárpátaljai magyarok kapják a támogatást, mert nem tudtak otthon lenni és dolgozni, eltartani a családjukat? Egyáltalán kit kérdezett meg Orbán Viktor a 10 millió magyarból, hogy mire költse azt a 3 és fél milliárdot, ha már egyszer ott van az a pénzike?

Követeljük, hogy a magyar adófizetők pénzén a magyar érdeket, azaz a kárpátaljaiak, donyeckiek, luganszkiak és minden népnek a nemzetközi jogban leszögezett önrendelkezési jogát támogassuk, ne a megszálló ukrán fasisztákat!

Kapcsolódó:

3,5 milliárd forinttal támogatja a kormány Ukrajna újjáépítését (444.hu) 

Népszavazási kezdeményezést nyújtott be egy oroszpárti Facebook csoport a Luganszki Népköztársaság elismeréséről (ruszinkarpatalja.blogspot.com)


"Kárpátalja nem Ukrajna!" - az ukránok arcátlanságán feldühödött magyarok tüntettek az oroszok mellett Budapesten (ruszinkarpatalja.blogspot.com) 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése