2020. április 23., csütörtök

Ok, kérdezzük meg Nemzet Cilit. A legfőbb ügyész tanácsára direkt hozzá fordulok, hogy átléptük-e egyáltalán a járványküszöböt, és van-e COVID-19 járvány ma, hivatalosan, Magyarországon?

A Legfelsőbb Ügyészséghez benyújtott közérdekű adatigénylésemre adott ABOIGA/1-129/2020. sz válaszlevél értelmében újfent közérdekű adatigényléssel fordultam, ezúttal közvetlenül a Nemzeti Népegészségügyi Központ vezetőjéhez, Müller Cecília országos tisztifőorvos asszonyhoz.

Közérdekű adatigénylésemben arra a kérdésemre szeretnék választ kapni, hogy a Magyarországon gyakorolt járványküszöb értéket átlépte-e a médiából ismert COVID-19 nevű járvány, jelentette-e be ezt az országos tisztifőorvos, valamint jelent-e meg a Nemzeti Népegyésségügyi Központ honlapján erről valamilyen dokumentum, a vonatkozó törvényes követelményeknek eleget téve.

Arra hivatkozom, hogy az index.hu internetes média egyik cikkének állítása szerint ilyen információk nem találhatóak a Nemzeti Népegyésségügyi Központ honlapján.

 Az iránt is érdeklődöm, hogy amennyiben ez nem történt meg, és törvény szerint nem beszélhetünk járványról, ugyanakkor köztisztviselők és állami hivatalnokok mégis különféle, akár az egész nemzetgazdaságot veszélyeztető korlátozó intézkedéseket hoztak, úgy merülhet-e fel emberi felelősség ebben a kérdésben.




Kapcsolódó:
Átléptük-e a járványküszöböt a COVID-19-el? A főügyész határidőben válaszol (ruszinkarpatalja.blogspot.com)
Miért kérdeztük meg az operatív törzset, hogy járvány van-e Magyarországon? (index.hu)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése