2020. augusztus 5., szerda

Bill Gates áll a fesztiválok és koncertek megtorpedózásának hátterében? Támadható a magyar állam jogilag a fesztiválok, koncertek betiltásáért?

Zenés felvonulást szervez egy illető a Facebookon az 500 fő feletti rendezvényekért, tiltakozásképpen, ugyanis kormányhatározatban van megtiltva az 500 fő feletti zenés-táncos rendezvényeken való részvétel a koronaexoszóma áljárvány ürügyén.

A blogom nevében kerestem meg a szervezőt a neten, és a következő interjúkérést küldtem át neki, ami sajnos megválaszolatlanul maradt:

"Üdvözöllek, Csibi Barna vagyok, és egy interjút szeretnék készíteni veled a webnaplóm számára, a most, augusztus 7-én 15.00-kor a Nyugati pályaudvarnál kezdődő vonulásos, és a Facebookon eseményként hirdetett akcióddal kapcsolatosan.

Akkor te most zenés tüntetést szervezel vonulással a koronaexoszómával kapcsolatos járványügyi korlátozások ellen. Pár szóban elmondanád, hogy fog ez kinézni, mire számíthatnak az esemény iránt érdeklődők?

 Felszólalók lesznek és ha igen, kik ők?

Mi a baj a járványügyi korlátozásokkal? Csak a fesztiválipart, a koncerteket érintő korlátozást nem díjazod? Mi a véleményed például a több helyen is kötelező maszkról? Mit gondolsz az egyre jobban tematizált oltásról?

Miért nem tetszik az, hogy nem lehet fesztiválokat, koncerteket szervezni, de focimeccseket igen?

Hallottál arról, hogy Bill Gates (az a Bill Gates) számos alkalommal kijelentette nyilvánosan, hogy a korona vírus” (véleményünk szerint exoszóma) oltás megjelenése előtt nem térhet vissza az élet a megszokott kerékvágásba, és hogy ő kifejezetten emlegette a nagy nyilvános eseményeket, például koncerteket, amiket semmilyen szín alatt nem szabad megtartani? Szerinted a magyar kormány mennyire áll Bill Gates befolyása alatt?

Szerinted ezek a korlátozások, amik a zene és fesztiválipart érintik, mennyiben jogszerűek? Véleményed szerint a korlátozó intézkedésekkel gyakorlatilag tönkretett ipar kereshetné-e az igazát mondjuk magyar bíróságon vagy az Európai Emberi Jogi Bíróságon, a magyar állam ellen?

Van olyan szintű érdekképviselete ennek az iparágnak, amely egy ilyen keresetet be tudna nyújtani, vagy inkább minden érintett önállóan kell keresse az igazát, amennyiben ezt akarja?

Úgy is fogalmazhatnánk, hogy önfeláldozó lépésre szántad el magad, hiszen a merce.hu oldalon megjelent infók szerint zenésztársaid féltik a megélhetésüket, azért nem kívánnak csatlakozni az akciódhoz. Köszönjük ezt a korlátozásokkal egyet nem értők nevében, és sok sikert kívánunk."

Kapcsolódó:

AKCIÓK (orvosokatisztanlatasert.hu)

Bill Gates on life after lockdown, and what it will really take to defeat ‘the first modern pandemic’ (geekwire.com)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése