2020. augusztus 10., hétfő

Kétségbeesetten próbálja a látszatot fenntartani a víruspánikos lakájmédia - kínjukban a "kovidban elhunyt vírustagadó" meséjét is bevetik

Egymás után jelenik meg a víruspánikos internetes médiafelületeken a "hír", miszerint egy járványtagadó férfi elhunyt "koronavírusban", miután persze a halálos ágyán meggyónta legnagyobb bűnét (sic), nevezetesen, hogy tagadta a járvány létezését, azt állította, hogy "a covid kamu". A több sebből vérző álhírgyanús tudósítás a 444.hu oldalon jelent meg először, erre való hivatkozással vette át, gyakorlatilag szó szerint, az ország szinte összes,  a víruspánik mesterséges fenntartásában érdekelt internetes médiafelülete.

A "Normális élethez ragaszkodók" vírusszkeptikus Facebook csoport egyik tagja azonban minimális oknyomozói tevékenységgel kimutatta, hogy egyrészt a 444.hu oldalon megjelenő cikk a kérdéses elhalálozás dátumát folyó év augusztus 5-re teszi, másrészt arra a napra a hivatalos, a koronavirus.gov.hu oldalon közzétett adatok szerint egyetlen elhunyt van jegyezve, egy 85 éves  krónikus beteg férfi. 

A Facebook poszt, amely a cikk alapjául szolgál, egy kép formájában lementett megosztás, amely a Facebook felületén kering.





A profil már nem található meg a Facebookon, ezért nem ellenőrizhető, hogy a nagyon kezdetleges helyesírással írott posztot közzétevő férfi valóban "az egyik szószólója" volt-e annak, hogy "a coviddal kapcsolatos hírek kamu".  

Aminthogy az sem ellenőrizhető, hogy autószerelő vagy nyugdíjas volt-e, valóban meghalt-e, ha igen, azelőtt fordult-e orvoshoz, ha igen, mivel diagnosztizálták, ha COVID-19 szerepel diagnózisként, úgy kizárólag a koronaexoszóma okozta tünetekben halt-e meg, hány éves volt, és volt-e más krónikus betegsége, amely a halál valós okául szolgálhatott, van-e boncolási jegyzőkönyv, amely kétséget kizáróan bizonyíthatja a halál valós okát stb.. 

Levonható a következtetés tehát, hogy a hivatalos, a komány által üzemeltetett hivatalos adatközléssel összevetve minimális, csak elméleti esélye van a víruspánikos médiában gondolkodás nélkül, copy-paste üzemmódban terjesztett "hír" igaz voltának.

Kapcsolódó:

Azt terjesztette a magyar férfi, hogy a covid kamu, július 25-én kiírta az fb-re, hogy megbetegedett, augusztus 5-én meghalt (444.hu) 

Belehalt a koronavírusba az a magyar férfi, aki azt terjesztette a járványról, hogy az csak kamu (pestisracok.hu)

https://www.facebook.com/groups/Normalis.Elethez.Ragaszkodok/permalink/1189436094789009/

4 megjegyzés:

  1. Utólag kiderült, hogy a személy valós, és valóban elhunyt, 65 éves volt és krónikus betegsége volt. A Facebook profilja nem került törlésre.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. azon a napon egyetlen 85 eves halalos beteg haltt meg ...szerensere valaki utana nezett a kormany oldalan ... kamu az egesz

      Törlés
  2. A krónikus betegsége súlyos tüdőbetegség, amelyen a koronaexoszómásoknál alkalmazott lélegeztetőgép, meg az elvileg nem ismert gyógymód ellenére bizonyára tömegesen alkalmazott gyógy-vegyszerek nem biztos, hogy segítettek.

    VálaszTörlés
  3. https://koronavirus.gov.hu/elhunytak?fbclid=IwAR1lh30FPnDtYV03DReuzKTVNI2RV_lKp1Rthg6yolpqcndl8Lg6VVvzhSs

    VálaszTörlés