2020. december 17., csütörtök

Cili néni, tessék mondani, hogy van az, hogy a svédeknél nem tiporták sárba az emberi jogokat, mint mondjuk idehaza, mégis hasonlítanak, ha nem cakkra ugyanazok a mutatóink vírusügyben?

Közérdekű adatigénylésben fordultam Müller Cecília országos tisztifőorvoshoz, amelyben az iránt érdeklődöm, hogy mi a magyarázat arra, hogy Svédország és Magyarország koronaexoszómára vonatkozó mutatói nagymértékű hasonlóságot, sőt, azonosságot mutatnak, a teljesen eltérő járványügyi intézkedési mechanizmusok ellenére. 

Felhívom a figyelmet arra, hogy a tegnapi napig, a worldometers.info és a koronavirus.gov.hu internetes oldalak adatai alapján Svédországban és Magyarországon a 10000 főre jutó, COVID-19-el diganosztizált, és valamilyen okból elhunyt személyek száma pontosan ugyanannyi, 7,771.

Valamint a 10000 főre jutó, COVID-19-el diagnosztizált személyek száma is eléggé közelít, Svédországban ez a szám 349,429, míg Magyarországon 298,412.

A járványügyi intézkedéseket tekintve azonban, míg Svédországban egyáltalán nem korlátozták az emberi jogokat, és megmaradt a demokratikus berendezkedése az államnak, addig Magyarországon gyakorlatilag rendeleti, azaz diktatórikus kormányzás van immár több, mint fél éve. Svédországban nem mászkálnak fegyveres katonák az utcákon és nem kötelező az arc eltakarása, nincs kijárási tilalom, vásárlási idősáv és nem zártak le vállalkozásokat, iparágakat, mint Magyarországon. 






Kapcsolódó:

https://www.worldometers.info/coronavirus/country/sweden/

https://koronavirus.gov.hu/ 

Svédország továbbra sem teszi kötelezővé a maszkviselést, pedig már 7000 áldozata van a koronavírusnak (444.hu)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése