2020. december 10., csütörtök

Hányan jelentkeztek önként koronavírusszerű tünetekkel a háziorvosuknál, ahogy például az influenzánál szoktuk - kérdezi Rónai Katalin az országos tisztifőorvost

Közérdekű adatigényléssel kereste meg Rónai Katalin az országos tisztifőorvost, Müller Cecíliát, amelyben arra volt kíváncsi, hány személy fordult önszántából, koronavírusszerű tünetekkel orvoshoz az idei koronaexoszómaszezon alatt, március 1 és november 30 között. 

A koronavírus.gov.hu oldalon közölt összesített adatokból ezt az érdekes adatot levonva azonnal megkapjuk az ún. "tünetmentes fertőzöttek" számát, azoknak a számát, akik az idei koronaexoszóma show első számú áldozatai, akiket gyakorlatilag egészségesként, panaszmentesként vontak egészségügyi eljárás alá a munkahelyre való visszatérést, határátlépést, egészségügyi ellátás igénylését stb. PCR teszthez kötő hatósági kényszer következtében, és nem önszántukból, saját kérésre elvégzett PCR teszt alapján.



Kapcsolódó:

Közérdekű adatigénylés mozgalom - Kérdezzük meg Müller Cecíliát! (ruszinkarpatalja.blogspot.com)

Országos tisztifőorvos: az influenzára sose tartották nyilván a fertőzötteket, az elhunytakat, azok átlagéletkorát vagy krónikus betegségeit. PCR tesztet is csak kérésre végeznek, csak azok esetében, akik a háziorvosnál maguk jelentkeznek tünetekkel.(ruszinkarpatalja.blogspot.com)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése