2020. december 23., szerda

Soós Zoltán, Marosvásárhely polgármestere a diszkriminációsoknál bepanaszolt fél két, csak románul feliratozott utcanévtábla ügyében

Soós Zoltán, az új marosvásárhelyi polgármester szignójával ellátott hivatalos álláspontot postázott az Országos Diszkriminációellenes Tanács két vásárhelyi, csak románul feliratozott utcanévtábla ügyében. 

Eszerint az álláspont szerint a polgármesteri hivatal, mivel nincs jogi személyisége, nem perelhető minősége van. Arra is hivatkozik, hogy a diszkriminációsokhoz benyújtott panaszban felhozott két bírósági végzés közül egyik sem Maros megyében született. Ezekre hivatkozva kéri a panasz elutasítását, majd megjegyzi, hogy a törvény szerint a közérdekű adatok több nyelven történő közzététele a helyi közigazgatási hatóságok (pl. polgármester) feladatköre, ezért a panaszban foglaltakat városszinten kivizsgálják és a törvényekkel összhangban fognak intézkedni.




Kapcsolódó:

Mindeközben székely fronton - szembekacagtam a rendőrség álláspontját a székelyvásárhelyi utcanévtáblák ügyében (ruszinkarpatalja.blogspot.com)

Most pedig hozzányúlunk Vásárhelyhez - utcanévtábla kommandó! (ruszinkarpatalja.blogspot.com)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése