2020. december 22., kedd

Hadnagy Richárd úgy fellebbezett meg egy végrehajtási felszólítást, hogy arra hivatkozott, hogy az alaptörvény érvénytelen, erre a szabálysértési bírságot elévülés miatt gyorsan elengedték

Hadnagy Richárdon 100.000 Ft szabálysértési bírságot kívánt a Budakörnyéki Járásbíróság behajtani egy végzéssel. 


Hadnagy azonban levélben tájékoztatta őket arról az álláspontjáról, hogy szerinte a magyar alaptörvény érvénytelen, a magyar állam jogilag nem létezik, hanem csak egy bejegyzett cég az amerikai tőzsdén.  Hadnagy azt is kifejtette, hogy álláspontja szerint a jelenlegi hatalom alkotmányos puccsal került hatalomra, és ez ellen a Magyar Köztársaság máig érvényes Alkotmánya szerint minden állampolgárnak kötelessége fellépni, a diktatúra kialakulását  alkotmányos eszközökkel  megakadályozni. 

Hadnagy a fenti alapon kétségbe vonta a szabálysértést megállapító rendőrség valamint a végzést kiállító bíróság joghatóságát is.


A mai napon Hadnagy Richárd arról számolt be, hogy kézhez kapott egy végzést, amelyben tájékoztatják, hogy a szabálysértési bírság végrehajthatósága elévült. 



Végezetül pedig álljon itt egy kis elemzés a magyar alaptörvény érvényességére vonatkozóan:

Alaptörvény, Záró és vegyes rendelkezések fejezet, 2. pont:
“Ezt az Alaptörvényt az Országgyűlés az 1949. évi XX. törvény 19. § (3) bekezdés a) pontja és 24. § (3) bekezdése alapján fogadja el.” 

Az 1949. évi XX. törvény 19. § (3) bekezdés a) pontja a következőket tartalmazza: 
“(3) E jogkörében az Országgyűlés a) megalkotja a Magyar Köztársaság Alkotmányát;” 

Megállapítható, hogy az alaptörvény által, mint saját létrehozásának jogalapjául hivatkozott törvénycikk a Magyar Köztársaság Alkotmányának megalkotására és nem Magyarország Alaptörvényének megalkotására jogosítja fel az Országgyűlést.


Kapcsolódó:

A Kúriához fordultam, mert elutasították a maszkellenes népszavazási kezdeményezésemet - hivatkozok arra, hogy a maszk ruhadarab, akárcsak a zsidócsillag, az egészségügyi önrendelkezési jogra és még az Alaptörvény érvényességét is vitatom (ruszinkarpatalja.blogspot.com)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése