2020. december 7., hétfő

Újabb két személy érdeklődött Nemzet Cilinél a kuvikk-PCR tesztekről szóló közérdekű adatigénylési mozgalom keretében

Király Tibor és Kiss Norbert is közérdekű adatigényléssel fordult az országos tisztifőorvoshoz az új koronaexoszómával kapcsolatos PCR tesztek témájában.

Adatigénylésében Király Tibor márciustól novemberig a hónap utolsó napjától számított harmadik napra kérte ki a koronaexoszóma diagnosztizálására elvégzett PCR tesztek számát, Kiss Norbert pedig ezeknek a hónapoknak a hónap utolsó napjától számított negyedik napra kérte ki ugyanezeket az adatokat. 

Kettejük közérdekű adatigénylése annak a mozgalomnak a része, amelynek keretében bárki fordulhat az országos tisztifőorvoshoz közérdekű adatigényléssel, és kikérhet néhány idei dátumon végzett PCR teszt számot, amit a végén összesítve le lehet ellenőrizni a nagy nyilvánosság előtt, hogy vajon tényleg csak a naponta végzett PCR tesztek számától függ-e az új koronaexoszómával diagnosztizáltak napi számának növekedése vagy csökkenése. 




A mozgalom azt követően indult, hogy Müller Cecília elutasította az idei évre, napokra lebontva az új koronaexoszómára végzett összes PCR tesztek számát kikérő közérdekű adatigénylést, és nem közölte a kért adatokat, arra hivatkozva, hogy az már egy új adatsornak számít, amit nem köteles előállítani kérésre.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése