2021. január 24., vasárnap

A Pfizer rémvakcinában nincs PEG, a Modernában van - állítja Müller Cecília

Részben válaszolt arra a közérdekű adatigénylésemre Müller Cecília, amelyben a hazánkban elérhető ún. "új koronavírus elleni vakcina" nevű rémvakcinák tartalma felől érdeklődtem, és konkrétan azok PEG, azaz polietilén glikol tartalma felől.

Az országos tisztifőorvos közölte, hogy a hivatalos, az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezésegészségügyi Intézet honlapján is elérhető termékleírás szerint a Pfizer-BionTech Comirnaty nevű kotyvaléka nem tartalmaz akár komoly allergiás reakciókat is jó eséllyel kiváltó PEG-et, viszont a Moderna halálvakcinája, az Európai Gyógyszerügynökség weboldalán található angol nyelvű tájékoztatója szerint igen. 



Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezésegészségügyi Intézet honlapján elérhető Comirnaty halálvakcina termékleírás szerint azonban, ahogy nézem, a 6.1. Segédanyagok fejezetben leírtak szerint, a Pfizer méregben is megtalálható a PEG. 



A PEG, azaz polietilén glikol, az angol nyelvű wikipédia bejegyzése szerint egy kőolajből előállított polimer vegyület, amelyet a gyógyszerészetben is használnak. 

A közérdekű adatigénylésemben szereplő további két kérdés, amelyből az egyik a PEG szintetikus vagy természetes eredete iránt érdeklődött, a másik pedig az esetleges PEG által okozott mellékhatásokról, sajnos nem került megválaszolásra. 

Kapcsolódó:

Polyethylene glycol (wikipédia) 

Polietilén glikol a rémvakcinákban - szintetikus-e vagy természetes, allergiát, rákot okoz-e? (ruszinkarpatalja.blogspot.com)

Karikó Katalin: A vakcina csak természetes és növényi anyagot tartalmaz (origo.hu)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése