2021. január 7., csütörtök

Panaszt tettem a magyarokat fikázó Szlávik ellen az Alapvető Jogok Biztosa Hivatalának Egyenlő Bánásmód Főigazgatóságán

Mivel január 1-el megszűnt az Egyenlő Bánásmód Hatóság, mint önálló intézmény, és a jogköreit az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala vette át, ezért legújabb panaszommal már az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala Egyenlő Bánásmód Főigazgatóságához kellett fordulnom.

Panaszom tárgya nevezett Szlávik János "infektológus főorvos" nyilvánosan elhangzott kijelentései, amelyeket a 24.hu internetes portál jelentetett meg, többek között, és amelyekben azt állította, hogy “…a magyar csak azokat a szabályokat tartja be, amelyeknek a betartását ellenőrzik és a megszegését büntetik. Vagy még azokat se. Gondoljunk a közlekedési morálra.” 

A cikkben továbbá ez áll: “Szlávik szerint „csacsiság” az a mondás, hogy a magyarok nagyon fegyelmezettek, és ez is segített a karantén betartásában.” 

Szlávik Jánosnak a nagy nyilvánosság előtt kifejezett gondolatait a 2003 évi CXXV. törvény 10. § (1) pontban meghatározott zaklatásnak értékelem.

Azzal, hogy a magyarokat fegyelmezetlennek, a törvényeket csak kényszer hatására vagy még annak hatására sem betartó közösségnek állítja be, álláspontom szerint a 2003 évi CXXV. törvény 8. § d), e), f) pontjaiban meghatározott tulajdonságokkal összefüggésben, nemzetisége, nemzetiséghez való tartozása és anyanyelve alapján tanúsít az emberi méltóságot sértő magatartást, amelynek célja és hatása a magyarok, mint nemzeti, etnikai és nyelvi közösség megfélemlítése, ezekkel szemben ellenséges, megalázó, megszégyenítő vagy támadó környezet kialakítása.


Álláspontom szerint ezeket a gondolatait nem magánszemélyként, hanem az Operatív Törzs tagjaként, közfeladatot ellátó személyként hozta nyilvánosságra sajtótájékoztatón.




És egy videó a kamukuvikk előtti normális világból, mikor még Szlávik is egészen másat gondolt és mondott a "járványokról".


Kapcsolódó:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése