2021. január 1., péntek

A népegészségügyi központnak nincs adata arról, hogy hányan fordultak önként orvoshoz kuvikkszerű tünetekkel a tavaly

Rónai Katalin közérdekű adatigénylésére válaszul Müller Cecília országos tisztifőorvos közölte, hogy nincs arra vonatkozó adat a Nemzeti Népegészségügyi Központ birtokában, hogy hányan fordultak önként orvoshoz, új koronaexoszómaszerű tünetekkel a tavalyi év során. 

Az influenzás megbetegedések követésére, az influenza-járványküszöb átlépésével kapcsolatos egyik alapinformáció a hetente influenzaszerű tünetekkel önként orvoshoz forduló személyek száma, amelyet az influenza figyelőszolgálat követ, és ad róla hetente információkat. 



Kapcsolódó:

Hányan jelentkeztek önként koronavírusszerű tünetekkel a háziorvosuknál, ahogy például az influenzánál szoktuk - kérdezi Rónai Katalin az országos tisztifőorvost (ruszinkarpatalja.blogspot.com)

Országos tisztifőorvos: az influenzára sose tartották nyilván a fertőzötteket, az elhunytakat, azok átlagéletkorát vagy krónikus betegségeit. PCR tesztet is csak kérésre végeznek, csak azok esetében, akik a háziorvosnál maguk jelentkeznek tünetekkel. (ruszinkarpatalja.blogspot.com)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése