2023. szeptember 19., kedd

A bukovinai székely felmenőkkel rendelkező Potápit kérdezem, hogy milyen érzés Petőfi helyett Mária Terézia laktanyát látni




A Székely Köztársaság megbízásából Potápi Árpád János fideszes parlamenti képviselőhöz fordultam közérdekű adatigénylésben, arra vagyok kíváncsi, hogy milyen jogi és politikai lépéseket tesz annak érdekében, hogy ezt a csúfságot, hogy Mária Teréziára keresztelték át a Petőfi laktanyát, meg lehessen szüntetni.

Mint ismeretes, Potápi Árpád János Bonyhádról, a bukovinai székelyek fellegvárából származik, bukovinai székely felmenőkkel rendelkezik, és hát a bukovinai székelyek, és úgy általában a csángóság egy jelentős része pontosan azért menekült el Székelyföldről, mert Mária Terézia Habsburg megszálló a jogaiékért és a székely katonai autonómiáért kiálló, Madéfalván gyülekező székelyek közé lövetett, több százat megölve közülük. A népirtás után a székelyek tömegével menekültek Moldvába, ahol a csángók közé telepedtek, vagy önálló falvakat hoztak létre. 


Potápi Árpáddal egy korábbi levelezésünk alkalmával megegyeztünk, hogy a madéfalvi veszedelmet, a Siculiciumot népirtásnak kellene elismernie a magyar államnak, ehelyett azonban egyrészt az erről szóló népszavazási kezdeményezést elutasította a fideszes Nemzeti Választási Iroda, másrészt most, közfelháborodásra, még a Petőfi Laktanya is felvette a Mária Terézia nevet. 

Potápinak ezúttal jeleztem, hogy amennyiben nincs ötlete, hogy ezt a csúfságot hogyan tudjuk megszüntetni, és nem is kíván semmit tenni érte, akkor nyugodtan álljon neki és a saját egykori iskoláját, a bonyhádi Petőfi Sándor Gimnáziumot is neveztesse át, direkt Haynaunak. 

Kapcsolódó:

Potápi Árpád János (wikipédia)

Potápi: fontolóra vesszük a madéfalvi veszedelem népirtásként való elismerését (ruszinkarpatalja.blogspot.com)

Nem lehet népszavazni a madéfalvi veszedelemről, mert az átlag választópolgár hülye, ezért inkább történészekre kéne bízni a kérdés megítélését (ruszinkarpatalja.blogspot.com)

3 megjegyzés:

  1. Kiváncsi vagyok, hogy PótÁrpi válaszol-e erre egyáltalán. Érti-e a gyalázatot alapjában? ő ugyanis egy kis szerepjátékos az O1Globalista
    csapatban, s mint olyan egyéni véleménye nincs és nem is lesz. Nem lehet.

    VálaszTörlés
  2. Kíváncsian várom Potápi Árpád János válaszát. Szerintem kell, hogy legyen, valamilyen véleménye a laktanya nevének átnevezéséről. Örömmel venném ha ő is elutasítaná ezt a felhábirító laktanya név változtatást! Egy laktanyához nem méltó Pefőfi Sándor nevét Mária Térézia nevére cserélni. Ez a egyszerűen gyalázat az ismert történelmi események tekintetében székelyekre vonatkozóan.

    VálaszTörlés
  3. A teljes igazsághoz hozzátartozik, hogy Potápit közérdekű bejelentésben utána is megkerestem, hogy a madéfalvi veszedelemről szóló népszavazási kezdeményezésemet támogassa (ha már azt írta a levélben, hogy ez jó ötlet), arra már nem válaszolt.

    VálaszTörlés