2023. szeptember 27., szerda

Tüntetés a Petőfi laktanya igazi nevének visszaállításáért

 


A budapesti budaörsi úti laktanya előtt szerveznek tüntetést civilek a laktanya nevének Petőfiről Mária Teréziára cserélése ellen tiltakozva, az aradi vértanúk emléknapján, október 6-án délután 17.00 órától.  

A Nemzetegyesítő Mozgalom szervezésében megrendezésre kerülő esemény keretében koszorúzás lesz a madéfalvi népirtás áldozataiért és a kárpátaljai magyarok ellen jelenleg is folyó népirtás, emberiesség elleni bűncselekménysorozat és apartheid okán a kárpátaljai magyarokért is. 

A szervezők arról is tájékoztattak, hogy egy Petőfi emlékoszlopot is fel kívánnak állítani egy közeli zöldövezetben, ha meglesznek az ehhez szükséges engedélyek,  valamint Hossó Andrea, a globális elit vérfagyasztó újvilágrend terveire figyelmeztető sztárközgazdásznak az eseményre küldött levelét is fel fogják olvasni. 

A szervezők mindenkit szeretettel várnak, akit méltán felháborít a kormány újabb arcpirító intézkedése, amellyel egy csapásra sárba tiporta mindazt, amit egy magyarnak, székelynek Petőfi jelent. 

A részletes programról az esemény Facebook oldalán lehet tájékozódni. 

Kapcsolódó:

Nem kell már Petőfi Sándor, itt van Mária Terézia, átnevezték a Budaörsi úti laktanyát (nepszava.hu)

A bukovinai székely felmenőkkel rendelkező Potápit kérdezem, hogy milyen érzés Petőfi helyett Mária Terézia laktanyát látni (ruszinkarpatalja.blogspot.com)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése