2024. július 30., kedd

Ez a kemény, nem a kád széle - rovásírással kiállított közérdekű bejelentést küldtem Csomafalvának, rovásírásos választ várok vissza

Rovásírásos közérdekű bejelentésben kereste meg a Székely Köztársaság Kormánya Gyergyócsomafalva Polgármesteri Hivatalát.


Mivel a legutóbbi népszámlálási adatok alapján a csomafalviak 62%-a magát székelynek vallotta, a székely kormány hivatalos rovásírásos helységnévtáblákat kér a csomafalvi székelyeknek. 

Azonban tudvalevő, hogy Gyergyócsomafalva, az egyedüli székelyföldi településként dacolt a román elnyomással, önszorgalomból rovásírásos helységnévtáblákat helyezett ki, és a táblákat eltávolítani kívánó prefektusi felszólításnak sem engedelmeskedett, tehát ez a feladat gyakorlatilag teljesítve is van, ezért Csomafalva esetében már haladó szintre lépett a székely kormány székely öntudat-tesztje. 

Közérdekű bejelentésünket ugyanis rovásírással is kiállítottuk, és pontosítottuk, hogy rovásírásos választ is várunk vissza. Természetesen, az esetlegesen felmerülő jogi komplikációkra is számítva latin betűs magyar, illetve román nyelvű átiratot is küldtünk, azonos tartalommal.  




Kapcsolódó:

Szentegyháza 48,60%-al a legszékelyebb város a világon - megkértük a polgármestert, hogy rovással is feliratozzák a helységnévtáblákat (ruszinkarpatalja.blogspot.com) 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése