2016. április 4., hétfő

Ez különösen jó - Băsescut elítéltetném rasszizmusért, a pártját pedig feloszlatnám - mindezt a kölcsönösség elve alapján

Traian Basescu, a Népi Mozgalmi Párt elnöke ellen, valamint a párt ellen tettem feljelentést a Legfelsőbb Ügyészségen, rasszista, fasiszta, idegengyűlölő eszmék nyilvános, valamint interneten történő terjesztéséért, kérvén a párt feloszlatását. A feljelentést az ellenem folyó két bűntárgyalás vádirataira, valamint a Csíkszeredai Bíróság ellenem hozott jogerős végzésére alapozom. A két vádirat az általam terjesztett "Székelyföld nem Románia", "Igazságot Magyarországnak", "A magyar föld nem eladó" stb. pólófeliratokat revizionista és elégtételt kereső, és így büntetendő eszmékként határozta meg, a jogerős végzés pedig egyértelműen kimondja, a határok radikális megváltoztatásának eszméje a rasszista, fasiszta, idegengyűlölő eszmék csoportjába tartozik. Ha a revizionista, elégtételt kereső, a határok megváltoztatására irányuló eszmék idegengyűlölőek, akkor Basescu és pártja politikai programjának radikális, Moldva Köztársaságot érintő unionista eszmeisége is idegengyűlölő.








"A Legfelsőbb Semmítőszék mellett működő Ügyészség részére

 Feljelentés

 A www.antena3.ro "Hogyan akarja megvalósítani Basescu Románia és Moldávia egyesülését" című cikke szerint 2016.03.26-án, Bákóban Traian Basescu kijelentette, hogy a pártja a hivatalos programjába vette Románia és Moldávia egyesülésének kérdését.

 A Népi Mozgalmi Párt nevű jogi személy hivatalos honlapján a politikai program 19. oldal 4 pont szerint: "Moldva Köztársaság európai integrációjának határozott és átfogó támogatása, a román-baráti érzelmek támogatása a két ország egyesülésének céljával."

"Nem lehet fontosabb cékitűzés, mint az ország újrakiegészítése... Besszarábia kiszakítása nem Románia akaratával történt."

 "A történelmi érv az, hogy a Prut két oldalán élünk, mi, románok, két bűnöző döntése alapján. Az egyik Sztálin, a másik Hitler, és amikor a külügyminisztereik aláírták a Ribbentropp-Molotov paktumot, kitéptek egy darabot az országból és a Szovjetunióhoz csatolták." - jelentette ki Traian Basescu a cikk szerint.

 A 2013 évi 873. sz, az 5864/25/2012 iratcsomóban, amelynek tárgyát a Romániát Erdély területe nélkül ábrázoló tárgyak forgalmazása és a "Székelyföld nem Románia" szlogen használata képezte, a Csíkszeredai Bíróság által hozott végleges bírósági ítélet, amelyre a vádirat is alapoz, a 4. oldalon a következőket határozza:

"A bíróság szerint a vádlott véleménye, miszerint a szóban forgó eszmék politikai és területi vonatkozásúak, hibás. Mégha a forgalmazott tárgyak némelyike nem is fejez ki egyértelműen szélsőséges nacionalizmust vagy idegengyűlöletet, ezek az eszmék közvetve a politikai és területi kérdések megoldására tett javaslatokból származnak, ilyen a határok radikális módosítása."

 A 2015.10.02-én kelt vádiratban, amelyben a Legfelsőbb Semmítőszék mellett működő Ügyészség ügyésze, Romulus Dan Varga elrendelte nevezett Csibi Barna büntetőbíróság elé állítását rasszista, fasiszta, idegengyűlölő eszmék terjesztése vádjával, 20. oldal, a következők vannak megállapítva:

"A vádlott 4. pontban leírt tevékenysége erőszakra, gyűlöletre, hátrányos megkülönböztetésre uszít, mivel célja revizionista, elégtételt kereső eszmék terjesztése."

 A 2015.11.11-én kelt vádiratban, amelyben a Csíkszeredai Bíróság mellett működő Ügyészség ügyésze elrendelte nevezett Csibi Barna büntetőbíróság elé állítását rasszista, fasiszta, idegengyűlölő eszmék terjesztése vádjával, "Igazságot Magyarországnak", "A magyar föld nem eladó", "Nem adjuk fel, soha", "Nem térhetünk vissza idegenekként oda. ahol egyszer otthon voltunk", "Adjátok vissza a hegyeimet", 20. oldal, a következők vannak megállapítva:

"Úgy ítéljük, hogy ezeknek a feliratoknak a célja revizionista, elégtételt kereső eszmék terjesztése. Ami fontos a bűncselekmény objektív oldala megvalósulása tekintetében, az az, hogy a román állam határainak újraáttekintésére szólít fel, amely eszme a mi véleményünk szerint idegengyűlölő."

 Az Emberi Jogok Európai Bíróságának a tárgyban hozott döntései értelmében, egy megkülönböztetés akkor válik hátrányos megkülönböztetéssé, amikor létrejön két hasonló vagy azonos helyzet, amelyet különbözőképpen kezelnek, anélkül, hogy ez a megkülönböztetés objektíven és értelmezhetően megalapozott lenne.

Az Emberi Jogi Bíróság állandó jelleggel úgy határozott, hogy ahhoz, hogy ez a hátrányos megkülönböztetés megvalósuljon, különböző személyek azonos vagy összehasonlítható helyzetben az egyikre nézve hátrányosan vannak kezelve, és ez a mód nincs alátámasztva semmilyen objektív és egyértelmű indokkal.

 Eszerint tehát kérem az Ügyészséget, hogy az Európai Emberi Jogok Bíróságának joggyakorlata valamint a 2000 évi 137 sz., a hátrányos megkülönböztetésre vonatkozó kormányhatározat előírásai értelmében, anélkül, hogy egy súlyos hátrányos megkülönbözetést kövessenek el, állapítsák meg:

 1. A Népi Mozgalmi Párt eszmerendszere legalább egy rasszista, fasiszta, idegengyűlölő eszmét tartalmaz, amely eszme számítógépes rendszeren van nyilvánossá téve, ez a tett külön bűncselekményként van meghatározva a 2002 évi 31. sz sürgősségi kormányrendelet legújabb módosításaiban, mégpedig Besszarábia és Románia újraegyesítésének eszméje a párt politikai alapelvei között.

2. Traian Basescu, a párt elnöke rasszista, fasiszta, idegengyűlölő eszmék terjesztésének bűncselekményét követte el, revizionista, elégtételt kereső eszmék formájában.

 Ha a "Székelyföld nem Románia!" eszme alulírott kifejezésében rasszista, fasiszta, idegengyűlölő eszme az Ügyészség ügyészei szerint, és egy végleges bírósági végzés is kimondja, hogy Románia térképe, Erdély területével csökkentve, valamint a "Székelyföld nem Románia" eszme rasszista, fasiszta és idegengyűlölő eszme, mert revizionista, elégtételt kereső eszmék, amelyek a román állam határainak megváltoztatására irányulnak, akkor Románia és Besszarábia egyesülésének üzenete is rasszista, fasiszta, idegengyűlölő eszmének kell minősüljön.

 "Mégha a forgalmazott tárgyak némelyike nem is fejez ki egyértelműen szélsőséges nacionalizmust vagy idegengyűlöletet, ezek az eszmék közvetve a politikai és területi kérdések megoldására tett javaslatokból származnak, ilyen a határok radikális módosítása." (idézet a fent említett végleges bírósági végzésből). A végzés nem csak a határok csökkentését írja elő módosításként, mint rasszista, fasiszta és idegengyűlölő eszme, ebben az értelemben azok növekedése is módosítás.

 Ha az "Igazságot Magyarországnak", "A magyar föld nem eladó", "Nem adjuk fel, soha", "Nem térhetünk vissza idegenekként oda. ahol egyszer otthon voltunk", "Adjátok vissza a hegyeimet" szövegek idegengyűlölőek az ügyészség szerint, mert revizionisták és elégtételt keresők, akkor a "Nem lehet fontosabb cékitűzés, mint az ország újrakiegészítése... Besszarábia kiszakítása nem Románia akaratával történt." - szöveg annál inkább idegengyűlőlő kell legyen, mivel egyértelműen revizionista és elégtételt kereső.

 Ez az üzenet nem járul hozzá egy egészséges társadalomfejlődéshez, gyűlöletre és erőszakra uszít nemcsak egy kisebbség, hanem egy egész szuverén állam, Moldva Köztársaság lakossága ellen. Megszegi ugyanakkor a nemzetközi szerződéseket és előírásokat, valamint Románia Alkotmányát, amely a 20. pontban kimondja a nemzetközi szerződések elsőbbségét.

 Kérem az elkövető Traian Basescu büntetőjogi felelősségrevonását rasszista, fasiszta, idegengyűlölő eszmék számítógépes rendszeren való nyilvánossá tétele vádjával, ez a tett külön bűncselekményként van meghatározva a 2002 évi 31. sz sürgősségi kormányrendelet legújabb módosításaiban, az Egyesült Románia Párt hivatalos honlapján keresztül.

 A 2003 évi 14 sz. a politikai pártokról szóló törvény 46. cikk b) pontja értelmében, amely kimondja, hogy egy párt akkor oszlatható fel bírósági úton, ha:
 b) mikor a párt céljai illetve tevékenysége törvényellenes vagy a közrenddel ellentétessé vált.

Kérem az Ügyészséget, hogy kezdeményezze a Népi Mozgalmi Párt elnevezésű jogi személy feloszlatási eljárását az illetékes bíróságon.

Kérem, amennyiben van rá lehetőség, jelen feljelentés megoldását Romulus Varga Dan ügyészre bízni, ő nagy jártasságra tett szert a rasszista, fasiszta, idegengyűlölő eszmék terjesztése bűncselekményének terén, ismeri jelen feljelentés alapjául szolgáló bírósági végzést is, ugyanakkor egy esetleges hátrányos megkülönböztetés esetén a felelősségrevonás is könnyebben megvalósítható lenne.

 Csibi Barna

 Csatolmányok - A Legfelsőbb Semmítőszék mellett működő Ügyészség a 2015.10.02-én kelt vádirata
-2013 évi 873. sz, az 5864/25/2012 iratcsomóban a Csíkszeredai Bíróság által hozott végleges bírósági ítélet
-www.antena3.ro oldalról származó képek
-a Csíkszeredai Bíróság mellett működő Ügyészség 2015.11.11-én kelt vádirata"

 Kapcsolódó:
Cum vrea să facă Traian Băsescu unirea României cu Republica Moldova (www.antena3.ro) Băsescut nyilvánítsák nemkívánatos személynek Moldovában! (ruszinkarpatalja.blogspot.com)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése