2020. május 30., szombat

Karácsony Gergely feljelentése a maszkrendelet miatt - a rendőrség a jogainkat szóra sem méltatja, viszont (börtöni, munkahelyi?) "magatartási szabályra" hivatkozva nem indít nyomozást

Határozatban utasította el a Karácsony Gergely ellen tett feljelentésemet a Csongrád Megyei  Rendőr-Főkapitányság Bűnügyi Igazgatósága.

Karácsony Gergely ellen hivatali visszaélés és kuruzslás, valamint tiltott emberkísérlet miatt tettem feljelentést a kötelező maszkhasználatot előíró polgármesteri rendelete következtében.

A rendőrség álláspontja szerint a "járvány" miatt Magyarország kormánya veszélyhelyzetet hirdetett ki, majd számos rendeletben szabályozta az ország és így a főváros lakosságának a veszélyhelyzetben követendő "magatartási szabályait", valamint felhatalmazást adott az önkormányzatoknak, hogy akár ezeknél szigorúbb "magatartási szabályokat" léptessenek életbe.

A nyomozó hatóság álláspontja szerint kötelező öltözködési norma bevezetése nem olyan szándékos magatartás, amely jogtalan hátrány okozására irányult volna. Arra az érvelésre, miszerint az öltözködésünk az alaptörvényi szólási és véleménynyilvánítási jogunk alapján nem korlátozható, nem válaszoltak.

Azzal, hogy orvosi eszköz kötelező használatát írta elő nevezett Karácsony Gergely Budapest egészséges lakosságának, a rendőrség álláspontja szerint kuruzslás "nyilvánvalóan" nem valósult meg. Más indoklást a rendőrség nem közölt ezzel kapcsolatosan.

Megállapítható, hogy a rendőrség a lakosság alaptörvényi vagy egészségügyi törvényi jogaira való egyetlen feljelentésbeli hivatkozást sem méltatott válaszra.

Viszont, a jogaink helyett, egy inkább csak munkahelyekről és büntetésvégrehajtó intézetekből, de annál  kevésbé emberi jogi vonatkozásban használt fogalmat, az eléggé általános, ú.n. "magatartási szabályt" használja többször is határozata indoklására.

Az esetleges emberiesség elleni bűncselekményi tényállás kivizsgálására a feljelentést a hatáskörrel rendelkező ügyészségre helyezi át a hatóság. 





Kapcsolódó:
Nincs ötlete, hogyan utasítsa el, ezért átadja Csongrádnak a Karácsony Gergely elleni feljelentésemet a budapesti rendőrkapitányság (ruszinkarpatalja.blogspot.com)
Feljelentettem Karigerit a budapesti szájmaszkok miatt. Ha öltözködési norma, akkor alaptörvényt sért, ha egészségügyi, akkor emberkísérlet, kuruzslás, emberiesség elleni bűncselekmény, vagy akár mindhárom. (ruszinkarpatalja.blogspot.com)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése