2016. március 7., hétfő

És akkor most feljelentjünk a diszkriminációsokat diszkriminációért

Haller István, az Országos Diszkriminációellenes Tanács munkatársa szerint a tanács azzal, hogy engem megbírságolt a 'Székelyföld nem Románia' szöveg használatáért, de a tartalmilag hasonló 'Besszarábia Románia' szöveg használatával kapcsolatos feljelentésemet elutasította, maga is diszkriminációt követett el. Lássuk, mit szól mindehhez a Legfelsőbb Semmítőszék melletti ügyészség.




"A legfelsőbb Semmítőszék melletti ügyészség részére

 Feljelentés hivatali visszaélés bűncselekményében.

Az Országos Diszkriminációellenes Tanács 2012.12.12-i 546. sz. határozatának különvéleményében Haller István, a Tanács tagja a következőképpen fogalmaz:

"Az igazgatótanács hibásan állapította meg, hogy a kérvényező által jelzett cselekmény nem tartozik a 2000 évi 137. sz. kormányhatározat hatáskörébe. Ha ez valóban így lenne, akkor az igazgatótanácsnak abban az esetben is hasonlóan kellett volna eljárni, mikor a kérvényező feljelentett volt, és meg lett bírságolva a "Székelyföld nem Románia" szöveg nyilvános használatáért. Mindkét kijelentésnek irredenta jellege van. Ha egy irredenta szöveg, amit egy magyar etnikumú fejez ki, a 2000 évi 137. sz. kormányhatározat hatáskörébe tartozik, akkor hasonló szövegek, román etnikumúak által kifejezve, szintén ide kellene tartozzanak. Ellenkező esetben, hasonló esetek különböző elbírálásaként, maga a tanács követ el hátrányos megkülönböztetést."

A román btk. 297 cikk (1) pont szerint annak a köztisztviselőnek a tette, aki a hivatali kötelessége teljesítése közben elmulaszt vagy hibásan teljesíti valamely kötelességét, és ezzel kárt vagy jogai sérülését okozza valamely fizikai vagy jogi személynek, büntetendő.

Ugyanígy büntetendő, ha ez a hátrány etnikai, faji, vallási, nyelvi stb. megkülönböztetésből adódik.

Így azok a tanácstagok, akik megszavazták, valamint az elnök, aki aláírta a fenti határozatot, etnikai alapú hivatali visszaélést követett el, mivel hivatali kötelességük teljesítése közben hibásan állították ki a fenti határozatot, ezzel pedig a törvény előtti egyenlőséghez való jogomat, a jogomat, hogy ne legyek hátrányosan megkülönböztetve, azonos eljáráshoz való jogomat sértették, valamint alárendeltségi viszonyt hoztak létre etnikai alapon, ugyanis én székely létemre meg lettem bírságolva, a román etnikumúak pedig nem, azonos vagy hasonló cselekményekért.

Kérem tanúként beidézni Haller Istvánt, az Országos Diszkriminációellenes Tanács tagját."

Kapcsolódó:
Papír van róla – diszkriminál a Diszkriminációellenes Tanács (blog.hunnianemzetimuhely.ro)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése