2020. március 23., hétfő

Akár 6000 halálos áldozata is lehetett a 2015-ös influenzaszezonnak, mégse rendeltek el válsághelyzetet, határzárat, kijárási tilalmat és egyéb idei nyalánkságokat.

Egy, az index.hu-n megjelent,  Joób Sándor jegyezte cikk szerint, melynek címe: "Hányan is halnak meg nálunk egy influenzaszezonban?" elvileg akár 5690 ember is meghalhatott influenza okozta szövődményekben. Pontos kimutatás nincs, a halotti bizonyítványokon elsődleges haláloknak a legritkább esetben szerepel az influenza fertőzés.

A témát Wéber András, a Központi Statisztikai Hivatal demográfusa "Előzetes áttekintés a 2015 első negyedévében tapasztalható halálozási többletről" című tanulmányában dolgozza fel.

A cikk 2015-ös sajtószalagcímeket közöl. A címek kísérteties hasonlóságot mutatnak az idei koronavírus járvánnyal kapcsolatos sajtószalagcímekhez.



Pontos, statisztikailag tettenérhető adatokat közöl a 2015-ös kiugró halálozási rátáról.


Közli Wéber András álláspontját a 2015-ös, kiugróan magas halálozási ráta és az influenza járvány között észlelhető korrellációs kapcsolatról.


Valamint, ami szintén statisztikailag tettenérhető, tehát van róla hivatalos adat, hogy a légzőrendszer betegségeinek tulajdoníthatóan 1279-el többen vesztették életüket 2015-ben 2014-hez képest, ami kiugró, 62%-os növekedés.




Teljes cikk:
Hányan is halnak meg nálunk egy influenzaszezonban? (index.hu)

1 megjegyzés:

  1. ITT nem a dolgok valosag tartalmarol van szo...hanem a jogervenyesites lehetosegerol.

    VálaszTörlés