2020. szeptember 14., hétfő

PCR teszt, mit mutat, meddig vagy hogy? A kérdés nem az Emberi Erőforrások Minisztériumának feladat illetve hatásköre (!?)

Nem tudja a választ az Emberi Erőforrások Minisztériuma arra a kérdésre, hogy az új koronavírus kimutatására használt PCR tesztek végzésének munkamenetében a DNS polimeráz reakcióhoz szükséges melegítési ciklusok számára vonatkozóan mik a hivatalos előírások ma Magyarországon.

Arra a kérdésre sem válaszolt a minisztérium, hogy a minisztérium hivatalos álláspontja szerint igaz-e a budapesti tisztánlátó orvosi konferencia közleményének állítása, miszerint a WHO által megadott egyik primer szekvencia egy, minden emberben megtalálható DNS vagyis ez alapján az is feltételezhető , hogy az így betáplált valamennyi teszt képes pozitív eredményt adni.

Valamint azokra a kérdésekre sem adott érdemi választ, hogy van-e tudomásuk előre vírussal preparált tesztekről Magyarország területén, van-e a COVID-os lélegeztetőgépek használatának bármilyen anyagi vonzata EU források tekintetében és hogy az új koronavírusra végzett tesztelés melyik fázisában gyűjtenek a tesztalanyoktól DNS mintákat, tájékoztatják-e erről a tesztalanyokat és van-e ilyen egészségügyi beavatkozásra írásbeli beleegyezésük a tesztalanyok részéről.

Valamint arról is kértem tájékoztatást, hogy az így gyűjtött DNS minták hogyan kerülhetnek a rendőrségi nyilvántartásokkal összehasonlításba.

Az elég sokrétű adatigénylésre a Minisztérium egy bővített mondatban válaszolt, álláspontjuk szerint nem rendelkeznek ezekkel az adatokkal, mivel nem feladat és hatáskörük. 





Kapcsolódó:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése