2024. január 27., szombat

Kitartást kívánt a mándoki idősotthon, ahol látogatási tilalmat rendeltek el - még az intézményükbe is meginvitáltak

A Mi Hazánk Mozgalom közérdekű adatigénylésben fordult a Mándoki Térségi Szociális Központhoz, miután tudomást szereztünk arról, hogy az intézmény 2023 október 31-től látogatási tilalmat rendelt el.

Közérdekű adatigénylésünkben arról érdeklődtünk, hogy milyen jogalapja van az intézkedésnek, valamint, hogy a látogatási tilalom egy olyan terápiás módszer-e, amely bír valamilyen illetékes egészségügyi hatóság engedélyével.

Válaszában a Mándoki Térségi Szociális Központ tájékoztatott, hogy van járványügyi eljárásrendjük, és az előírja, hogy amennyiben egy bizonyos betegségben szenvedők száma meghaladja az ellátottak 20%-át, úgy ezt léptetik életbe, és 2023.10.31-én öt fő az ellátottakból, az elvégzett kovid tesztek alapján, kovid pozitivitást mutatott, ami a 24 ellátott 20%-a.

Arról is tájékoztatnak, hogy azóta hálistennek feloldották a látogatási tilalmat és remélik, egyhamar nem kell újra bevezetni azt. 



Az intézmény kitartást és egészséget kívánt a további munkához és meginvitáltak az intézménybe is, hogy annak működését jobban megismerhessük. 

Szerk. megj.: még tartja magát, úgy tűnik, a hamis PCR tesztekkel kimutatott kamu járvány-narratíva, és a látogatási tilalmat egy eljárásrendre hivatkozva vezették be. Magáról a látogatási tilalomról, mint megelőző intézkedésről nem esik szó, nem lehet megtudni, hogy definíció szerint mi is a látogatási tilalom, volt-e valaha hivatalosan is tesztelve járványok megelőzésére, és hogy van-e valamilyen egészségügyi hatóság által engedélyezve. A látogatási tilalom, úgy tűnik, szerintük egy olyan intézkedés, amely magától értetődő, nincs rajta semmi magyaráznivaló. 

Kapcsolódó:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése