2024. január 27., szombat

Még nem végleges a plandémia szerződés szövege, ezért egyelőre elutasította a Nemzeti Választási Bizottság a róla szóló népszavazási kezdeményezést


Elutasította a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) a plandémia szerződésről szóló népszavazási kezdeményezést, a honlapján közzétett, 1/2024. számú határozata értelmében. 

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) égisze alatt a jövőben köttetendő, a világjárványok megelőzéséről és a világjárványokra való felkészülésről szóló nemzetközi szerződés elfogadásáról illetve elutasításáról szóló népszavazási kezdeményezést nyújtottam be még tavaly novemberben, ezt utasította most el a Nemzeti Választási Bizottság. 

Az elutasítás indoklásában az áll, hogy még nem végleges az illető nemzetközi szerződés szövege, és egyáltalán az sem biztos, hogy meg tudnak a tagállamok állapodni egy végleges formájában a szerződésnek, ugyanis viták folynak arról, hogy az egyes ENSZ tagállamok átadnák szuverenitásuk egy részét a WHO-nak ezzel a szerződéssel. 

Ez alapján a Nemzeti Választási Bizottság arra a következtetésre jutott, hogy a népszavazásra benyújtott kérdés nem egyértelmű, mert nem lehet tudni, pontosan milyen szövegű nemzetközi szerződésről van szó, és ezért 11 igen és egy nem szavazattal elutasította a kérdés hitelesítését (az egyetlen nem nagy valószínűséggel a Mi Hazánk Mozgalom Párt bizottsági tagjától származott). 

Ezzel egy, a magyar oltásszkeptikus közönséget is foglalkoztató jogi vitára került pont, ugyanis a népszavazási kezdeményezés azután került benyújtásra, hogy egy tévéműsorban Duró Dóra mihazánkos parlamenti képviselő asszony azt állította, hogy erről a kérdésről azért nem lehet népszavazást szervezni, mert a nemzetközi szerződésről való népszavazás tiltott tárgykörbe tartozik a magyar alaptörvény szerint.

Azonban a saját érvelésem szerint, amelyet Facebook élő videóban mondtam el, egy még el nem fogadott nemzetközi szerződésről igenis lehet népszavazni, mert például az EU és NATO csatlakozásról is lehetett. 

Ez a határozat megmutatta, hogy abban a pillanatban, ahogy véglegessé válik a WHO pandémiás szerződése, lehetni fog róla népszavazást tartani. 

Ennek fényében az oltásellenes közösségnek arra a pillanatra kell fókuszálni, amikor véglegesítésre kerül a szerződés, ez 2024 májusában fog megtörténni, és utána népszavazásra lehet bocsátani a kérdést (amennyiben nem írják alá sunyiban a kovidfasisztáink). 

A NVB határozata teljes terjedelmében elolvasható itt: 

1/2024. NVB határozat - a Váradi Barna magánszemély által benyújtott országos népszavazási kezdeményezés tárgyában

Kapcsolódó:

Népszavazási kezdeményezést nyújtottam be a WHO plandémiás szerződéséről (ruszinkarpatalja.blogspot.com)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése