2024. augusztus 3., szombat

Botrány a székely közéletben - a fideszes kapcsolatokkal rendelkező csángó influenszer, Baliga Csaba rögzítette a Bajnával folytatott videócsevegéseket

Bajna Levente, a Székely Népi Egység Egyesület elnöke tett közzé egy nagyon érdekes videót a saját youtube csatornáján, amelyen elmondja, hogy megszakadt a románc közte és Baliga Csaba között, mivel ez utóbbi konkrétan felvette a magán videóbeszélgetéseiket, és azoknak nyilvánosságra hozatalával zsarolta Bajnát. 

Bajna a videójában azt is elfecsegi, hogy Baligának az élettársa a Fidesz belső köreihez tartozik, ebből joggal feltételezhető, hogy Baligának vannak információi, sőt, akár irányítói is ebből a körből.

   

Mint ismert, a két, székely témákkal is foglalkozó influenszer Székely Nemzetgyűlést hirdetett 2025 március 10-re, Marosvásárhelyre a Postarétre, aminek az lett a következménye, hogy a Székely Köztársaság által Budapestre, idén június 4-re szervezett Székely Nemzetgyűlés iránt minimális volt az érdeklődés, a székelység zöme inkább a két influenszer által hirdetett, és mára, mint kiderült, kamu nemzetgyűlésre várt, így nem jöttek el a Hősök terére. Azaz a székelyek ostobán döntöttek, rossz lóra fogadtak, mint már annyiszor a történelmük során.

A Székely Köztársaság kommentje:

Aki korpa közé keveredik, megeszik a disznók. 

Baliga Csaba a székely nemzetiség bejegyzésénél hozott 150 teljesen rossz aláírást, és amennyiben nem vagyunk erre felkészülve, és nincs plusz aláírásunk gyűjtve, úgy már ott elbukott volna a kezdeményezés, már ez gyanússá tette. Később engem, mint a székely nemzetiség elismeréséért indított kezdeményezés benyújtóját minden fórumon és csoportban hitelteleníteni próbált, román titkosszolgálatisnak titulált, a Székely Köztársaságot pedig egy ostoba kezdeményezésnek tüntette fel. Amikor a székelység nemzetiségként való elismeréséről beszél, akkor Baliga rendszerint azt emeli ki, hogy szerinte a Fidesz nem azért utasította el a kezdeményezést, mert nem ért egyet az önálló székely nemzetiséggel, hanem azért, mert nem megfelelően volt az tálalva a kezdeményezők által.

Bajna, és Baliga többi híve is, így jártak, bedőltek a székelyellenes Fidesz egyik rombolójának, ezzel hátráltattak a székelység céljait szolgáló kezdeményezéseket, egészen konkrétan például a Budapesti Székely Nemzetgyűlést, valamint magát a Székely Köztársaságot. 

Kapcsolódó:

Baliga Csabának elmentek otthonról (ruszinkarpatalja.blogspot.com) 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése