2024. augusztus 28., szerda

Nincs sem pénz, sem fideszes politikai akarat a lónyai hídra, derül ki Ágh Péter államtitkár úr válaszleveléből

Európa legnagyobb ünnepi tüzijátékának országában nem jut pénz holmi falusi hidakra - derül ki Ágh Péternek, az Építési és Közlekedési Minisztérium beruházások társadalmi koordinációjáért felelős államtitkárának válaszleveléből, amelyet a lónyai és vásárosnaményi Mi Hazánk Mozgalom közérdekű adatigénylésére nyújtott a fideszes politikus. 

A válaszban az államtitkár teljes részletességében számol be a lónyai híd projekt megvalósításának eddigi lépéseiről, tájékoztat arról, hogy valóban volt egy közbeszerzés kiírva, tervek készültek el és környezetvédelmi engedélyezési eljárás került lefolytatásra, amelyeknek az érvényességi ideje 15 év, ebből eddig négy év telt el. 

A válaszlevél konkrét paramétereket is tartalmaz a híd kinézetéről, eszerint mintegy 585 méteres mederhíd van tervezve, amelynek alkalmasnak kell lennie kerékpárút átvezetésére is. 

A mederhíd hétnyílású, függőleges gerincű, párhuzamos övű, ortotróp pályalemezes acél gerendahíd (szekrény keresztmetszetű).

Látványtervet nem küldött az államtitkár, ugyanakkor közölte, hogy fideszes kormányzati döntés az engedélyezési és kivitelezési terv készítésről, területszerzésről, terület előkészítésről a tanulmányterv, környezeti hatástanulmány és a környezetvédelmi engedélyezési eljárás lefolytatásától számított négy év alatt nem született. 

Továbbá azt is közölte az államtitkár úr, hogy jelenleg források sem állnak rendelkezésre a lónyai híd projekt további lépéseinek finanszírozására. 



Kapcsolódó:

A lónyai híd nevét, látványtervét, tanulmánytervének és környezetvédelmi hatásvizsgálatának érvényességét kértem ki Lázár Jánostól (ruszinkarpatalja.blogspot.com)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése