2024. szeptember 2., hétfő

Ki is adta, meg nem is a kormány végül a lónyai híd látványtervét

Meglepetésre tegnap este újabb válasz várt az Építési és Közlekedési Minisztérium részéről a lónyai híd ügyében tett korábbi adatigénylésemre, a korábban is közölt adatokkal, azonban kiegészítve ezúttal magával a hídnak a tervek szerinti impozáns látványtervével, valamint azzal az információval, hogy a hídnak hivatalosan még nincs neve. 






Üröm az örömben, hogy a minisztérium a KIKAP rendszeren keresztül küldte meg a választ, amely informatikai rendszer sajnos megint a kormány általi újabb átverésünk az adófizetők pénzén, ugyanis tegnap este még akadálytalanul megtekinthettem az adatokat (letölteni a képeket már akkor sem engedte, csak képernyőfotó formájában tudtam lementeni), mára viszont már egyáltalán nem enged belépni a rendszer. 

A KIKAP-ra minden más adatigénylő is csak panaszkodik, a felhasználók szerint gyakorlatilag lehetetlenné teszi a közérdekű adatok szabad letöltését, a hozzáférést, és a szabad terjesztést is, például azáltal, hogy jelen esetben a dokumentumokat a személyes adatunkkal, pl. e-mail címünkkel jelöli meg akkora méretben, amit nem lehet egyszerűen kitörölni, valamint csak egyszeri belépést engedélyez.

Kapcsolódó:

Nincs sem pénz, sem fideszes politikai akarat a lónyai hídra, derül ki Ágh Péter államtitkár úr válaszleveléből (ruszinkarpatalja.blogspot.com) 

Adatigénylők figyelem! Aki nem vigyáz, KIKAP-hatja (k.blog.hu)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése