2024. szeptember 8., vasárnap

A Szegedi Tudományegyetemet kérdezzük, hogy az általa követelt maszkok rendelkeznek-e EK típustanúsítvánnyal

Mint ismeretes, a Szegedi Tudományegyetem  (SZTE) Szent Györgyi Albert Klinikai Központ az ún. "szamárköhögés járvány" miatt maszkhordási kötelezettséget vezetett be a látogatók számára. 

Közérdekű adatigénylésünkre, amelyben arról kértünk tájékoztatót, hogy jogilag minek tekinti a látogatóktól megkövetelt maszkot a SZTE, azt a választ küldték, hogy az egészségügyi tv. 80. cikke alapján egyéni védőeszköznek, valamint tájékoztattak, hogy ha kifejtem bővebben a kérdést, akkor bővebben is fognak majd válaszolni.

A vásárosnaményi Mi hazánk tehát újabb közérdekű adatigénylésben fordult az egyetem vezetőségéhez, ezúttal bővebben kifejtettük a kérdést, és megkérdeztük, hogy az intézmény által követelt maszkok rendelkeznek-e az egyéni védőeszközök követelményeinek és megfelelőségének tanúsításáról szóló 18/2008.(XII.3) SZMM rendelet értelmében EK típustanúsítvánnyal és a szamárköhögés megelőzésére való alkalmasságot bizonyító EK típusvizsgálatot igazoló vizsgálati jegyzőkönyvvel. 

Továbbá az iránt is érdeklődik a Mi hazánk, hogy az intézmény a látogatók otthonról hozott maszkjai esetében is leellenőrzi-e ezeknek a követelményeknek a betartását.

 


Kapcsolódó:

SZTE: nincs adat a birtokunkban a maszk jogi meghatározásáról (ruszinkarpatalja.blogspot.com)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése