2024. szeptember 20., péntek

A Kúriánál támadtuk meg a népszavazási kezdeményezésünk elutasítását

Több, mint ötven népszavazási kezdeményezést nyújtottam már be közéleti tevékenységem során, és persze az összest elutasította a Nemzeti Választási Bizottság, viszont ez az első alkalom, hogy a Kúriához kerüljön az ügy felülvizsgálatra. 

Mint ismeretes, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) legutóbbi közgyűlésén idén májusban elfogadásra kerültek az egészségügyi terrorszervezet által a Nemzetközi Egészségügyi Rendszabályok (IHR) elnevezésű nemzetközi szerződés legújabb módosításai, amelyek gyakorlatilag egy orwelli egészségügyi diktatúra alapjait teszik le.

Mindazon intézkedéssorozat, amit a kovid terror alatt átéltünk, gyenge bemelegítésként fog hatni akkor, amikor a WHO elnöke gyakorlatilag teljhatalommal lesz felruházva atekintetben, hogy mikor és mit nyilvánítson például világjárványnak, hol, mikor és milyen intézkedéscsomagot ajánljon, amit például a szolgai Magyarország nyilván azonnal el fog fogadni, és a cenzúra, azaz az ellenvélemények elhallgattása, azok büntetése is kötelezően előírt nemzetközi jogi szerződésből fakadó kötelezettség lesz. 

Mindezen módosítások elutasításáról nyújtott be népszavazási kezdeményezést a Plandémia Mozgalom, amelyet szokás szerint a Nemzeti Választási Bizottság elkaszált, az összes eddigi kezdeményezésünkhöz hasonlóan. 

Most azonban úgy alakult, hogy bizonyos angyalszárnyaknak köszönhetően sikerült jogászt találni, aki a népszavazás kezdeményezőjének törvényben előírt kötelező jogi képviseletét ellátja, és a felülvizsgálati kérelmet benyújtja a Kúriánál.


Dióhéjban az ellenérveink:

A Nemzeti Választási Bizottság (NVB) megállapította, hogy az ügy tárgyát képező népszavazási kezdeményezés egy, már hatályos nemzetközi kötelezettség egyértelmű alakítására vonatkozik, ezért elutasította a kérés hitelesítését, amint arról az intézmény honlapján is tájékoztat. Ezeket a kötelezettségeket a NVB a WHO alapokmányából próbálta levezetni.

Iyen például az éves tagdíj fizetésének kötelezettsége. Megállapítható, hogy erről egyáltalán nem szólt a benyújtott népszavazási kezdeményezés. 

A NVB a WHO alkotmányának 20. cikkét is ilyen, már létező kötelezettségnek tekinti, azonban megállapítható, hogy a WHO alkotmány 20. cikk azt írja elő kötelezettségnek, hogy a tagállamok közöljék a főigazgatóval, hogy elfogadják-e avagy nem a WHO által elfogadott egyezményeket vagy megállapodásokat. Erről sem szól a benyújtott népszavazási kezdeményezés (szerk. megj. az ideit nem fogadjuk el, és ezt nyugodtan közölje Orbán Viktor Tedrossal, ha már ez a kötelezettsége). 

A WHO alkotmány 22. cikkét is felhozza a NVB, azonban az kifejezetten a 21. cikk végrehajtásának vonatkozásában ír elő nemzetközi kötelezettséget, éspedig azt a kötelezettséget, hogy a WHO főigazgatójának tudomására kell hozni, hogy elfogadják-e avagy nem a 21. cikk tárgykörébe tartozó szabályzatokat. Az idei IHR módosítások a WHO alkotmányának sem a 21., sem a 22. cikkére nem vonatkoznak, így az idei IHR módosításokról szóló népszavazási kezdeményezés sem vonatkozhat ezekre a WHO alkotmányi előírásokra. 

 

Kapcsolódó:

Az NVB szerint az 55 éve aláírt IHR idei módosításáról sem szabad népszavazni - a Kúriához fordulunk (ruszinkarpatalja.blogspot.com) 

Készül az új világjárvány? Drámai fordulat a WHO-közgyűlésen! (videóval) (szakacsarpad.com)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése