2024. szeptember 5., csütörtök

Írt a szentegyházi polgármesteri hivatal, ők is szeretnének rovástáblát, valamilyent

Válaszolt a szentegyházi polgármesteri hivatal a Székely Köztársaság Kormányának arra a közérdekű bejelentésére, amelyben felhívtuk a figyelmet arra, hogy a hegyi város jelenleg a legszékelyebb város a világon a maga 48,60%-os székely nemzetiségi lakosságarányával, a legutóbbi népszámlálási adatok szerint.


Ennek pedig az a következménye, hogy a hivatalos helységnévtáblákon a közigazgatási kódex értelmében szerepelnie kell a rovásírásnak is, mint a székely identitás, a székely írott nyelv megnyilvánulásának. 

Kérésünkre kissé megkésve, de a mai napon (telefonos megkeresésünk után) válaszolt Szentegyháza Polgármesteri Hivatala, mégpedig azt, hogy nagyra értékelik, hogy törődünk a település sorsával, és hogy rovástáblákra helyi igény is mutatkozik. 

Üröm az örömben, hogy valószínűleg reklámpannók kihelyezését fogják csak megszavazni az önkormányzatban, a kapott válaszlevél alapján. 

Kapcsolódó:

Szentegyháza 48,60%-al a legszékelyebb város a világon - megkértük a polgármestert, hogy rovással is feliratozzák a helységnévtáblákat (ruszinkarpatalja.blogspot.com)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése