2024. szeptember 13., péntek

Dr. Selyem Melinda ügyész gyakorlatilag indok nélkül utasította el a kötelező szűrővizsgálatok ügyében tett panaszomat

A vásárosnaményi Mi hazánk tagjaként tettem feljelentést a kötelező szűrővizsgálatok ellen, emberiesség elleni bűncselekmények tárgyában, azzal érvelve, hogy a szűrővizsgálatok egészségügyi beavatkozások, és az oviedói egyezmény tiltja a beleegyezés nélküli, azaz kötelező egészségügyi beavatkozásokat.

A feljelentést vizsgáló készenléti rendőrség azzal utasította el a feljelentést, hogy szerintük a kötelezővé tett szűrővizsgálatok nem minősülnek egészségügyi beavatkozásnak. 

Ezt a határozatot támadtam meg a fővárosi főügyészségen azzal, hogy már az egészségügyi törvény is egyértelműsíti, hogy mi az egészségügyi beavatkozás, sőt, mi az invazív egészségügyi beavatkozás.

Továbbá az oviedói egyezmény magyarázata is leszögezi, hogy az oviedói egyezmény vonatkozásában az egészségügyi beavatkozás fogalmát a lehető legtágabban kell értelmezni, konkrétan minden egyes orvosi aktus, amelynek célja a megelőzés, diagnosztizálás, a kezelés, a gyógyulás és a kutatás, egészségügyi beavatkozásnak számít. 

Rövid elutasító határozatában a fővárosi főügyészség, konkrétan dr. Selyem Melinda ügyész úgy döntött, hogy az ügyet vizsgáló rendőrség szakszerűen, a törvényeket helyesen értelmezve járt el, ezért a panasz nem alapos, és elutasításra kerül. Az ügyésznő a panaszban felsorolt egyetlen ellenérvemet sem véleményezte vagy vizsgálta. 




Kapcsolódó:

Panasz a kötelező szűrővizsgálatok miatt tett feljelentésem elutasítása miatt - mióta nem beavatkozás mondjuk egy mammográfia? (ruszinkarpatalja.blogspot.com)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése