2024. január 11., csütörtök

A rendőrség szerint nem jár nekünk tájékoztatás arról, hogy a DNS mintáink hogy kerültek hozzájuk a kovid teszteken keresztül


A Budapesti Rendőrfőkapitányság (BRFK) arról tájékoztatott közérdekű adatigénylésemre nyújtott válaszában, hogy a rendőrség nem tartozik a nyilvánosságnak sem döntéseinek megmagyarázásával, sem jogszabályok értelmezésével, sem elméleti kérdésekben hatósági álláspontok kiállításával, sem következtetések kialakításával és azok közlésével sem. 

Arról is tájékoztatott a rendőrség, hogy büntetőügybe betekintést csak az nyerhet, akinek az eljáráshoz vagy annak eredményéhez jogi érdeke fűződik. 

Továbbá arról is tájékoztat, hogy a péteri csecsemőgyilkosság nem tartozik a hatáskörébe illetve illetékességébe. 

Mint ismeretes, arról érdeklődtem a BRFK-nál, hogy ha a kovidtesztek alapján, DNS mintája beazonosításával bukott le a péteri csecsemőgyilkos,  akkor ezek szerint a koronavírus tesztek alkalmasak DNS minták gyűjtésére. 

Ha igen, akkor milyen jogszabály, bírósági határozat, végzés alapján kerülhettek a koronavírus tesztek alatt gyűjtött DNS minták a rendőrséghez, hány személy DNS mintája került ilyen módon a rendőrség kezébe, és melyik koronavírus tesztelő szolgáltatók juttattak ilyen jellegű információkat a rendőrségnek.  

Kapcsolódó:

Mégis hogy kerülhetett DNS minta kovid tesztből a rendőrséghez a péteri csecsemőgyilkossági ügyben? (ruszinkarpatalja.blogspot.com)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése