2024. január 20., szombat

A Székely Népi Egység szimpatizánsai csak vihognak a Petőfi laktanya átnevezésén - a "székely" egyesület válaszra sem méltatott

Az ún. "Székely" Népi Egység nevű székelyföldi civil szervezet nem méltatta válaszra a székely kormány hivatalos megkeresését, ami a budapesti, budaörsi úti Petőfi laktanya ügyét illeti, azonban egyik szimpatizánsuk a Székely Köztársaság Facebook csoportban jókora kaján vigyorral reagált az ügyet illető kérdésemre, valamint kioktatott, hogy őt nem érdeklik ezek az ügyek, amelyek nem érintik (szerinte) a székelységet.


Mint ismert, a globalista álmagyar kormány egy tollvonással átnevezte a budapesti, budaörsi úti Petőfi laktanyát Mária Teréziára, fittyet hányva arra, hogy Mária Terézia uralkodása alatt történt az egyik legborzalmasabb székelyellenes népirtás, a madéfalvi veszedelem, amely számos székely erőszakos halálához vezetett Madéfalván, és székelyek ezrei fogták akkor a vándorbotot és vándoroltak ki Moldvába.  

Míg Magyarországon közfelháborodás követte a laktanya hazaárulással felérő átnevezését, és tömegtüntetésre is sor került a laktanya előtt az átnevezés ellen, addig pontosan a közvetlenül érintett székelység érdemben a füle botját sem mozdította erre a gyalázatra. Sem Madéfalva Önkormányzata, sem pedig a Székely Népi Egység nevű, nevében székely civil szervezet nem méltatta válaszra a Székely Köztársaság Kormányának megkeresését az ügyben, sőt, egyik szimpatizánsuk még gúnyolódott is a laktanya-átnevezésen. 

A laktanya átnevezéstől Potápi Árpád bukovinai székely leszármazott, fideszes országgyűlési képviselő sem határolódott el.

Kapcsolódó:

A székely kormány felszólítja a Székely Népi Egység Egyesületet, hogy ítélje el a Petőfi laktanya névváltoztatását (ruszinkarpatalja.blogspot.com)  Tüntetés a Petőfi laktanya Mária Terézia laktanyára való átnevezése ellen (ruszinkarpatalja.blogspot.com) 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése