2024. január 11., csütörtök

Az Egyenlő Bánásmód Főigazgatóság nem vizsgálhatja az Országgyűlésnek a szkítákat diszkrimináló parlamenti döntését

Az Egyenlő Bánásmód Főigazgatóság nem vizsgálhatja az Országgyűlés közhatalmú döntését, mert ezt a törvény nem teszi lehetővé, tájékoztatott a főigazgatóság munkatársa arra a beadványomra válaszul, amelyben a szkíták, mint honos nemzetiség bejegyzésének elutasítása kapcsán nyújtottam be az intézményhez.




Álláspontom szerint diszkriminatív maga a magyar állam mindazokkal a kisebbségekkel szemben, akiket nem ismer el hivatalos nemzetiségként, így a szkítákkal szemben is, ez pedig a nemzetközi jogba, az alaptörvénybe és az egyenlő bánásmódról szóló törvény előírásaiba is ütközik.

Sajnos azonban a főigazgatóság nem a magyar állam, hanem csak az Országgyűlés elleni panaszként értelmezte a beadványt (míg a magyar állam számonkérhető az igazgatóság által, az Országgyűlés nem). 

Arról is tájékoztattak, hogy a nemzetiségi törvény normakontrollját elvégezni sem jogosultak (mondjuk azt kértem, hogy indítványozzák az arra jogosult ombudsmannál a normakontroll elvégzését, de mindegy). 

Kapcsolódó:

Az Egyenlő Bánásmódért Felelős Főigazgatósághoz fordultam, mert a magyar állam nem ismeri el a szkítákat (ruszinkarpatalja.blogspot.com)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése